Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Η σιωπή των "αμνών".....Κανάλι 1 Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά





Δεν μας προκαλεί καμία απορία το δημοσίευμα για τις τακτικές που χρησιμοποιεί η διοίκηση του Καναλιού 1 ενάντια στους απλήρωτους εργαζόμενους του Σταθμού. Είναι πάγια η τακτική της ποινικοποίησης κάθε συνδικαλιστικής δράσης που τολμά ν' ανθίσει και να υπερασπιστεί τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων που βάλλονται από παντού και που τελικά φαίνεται να είναι και οι μοναδικοί τιμητές των μέτρων για την έξοδο από την οικονομική κρίση που άλλοι μας επέβαλλαν.
Τώρα βέβαια, απ' ότι μαθαίνουμε δεν πάνε στις δικαστικές αίθουσες για να χαρακτηρίσουν την επίσχεση καταχρηστική, αναλαμβάνουν οι ίδιοι Διοικούντες καθήκοντα εισαγγελέα. Το κάνουν για δύο λόγους ή δεν έχουν λεφτά για δικηγόρους ή ξέρουν ότι είναι από χέρι χαμένοι, διότι δεν μιλάμε για μια απεργία αλλά για επίσχεση εργασίας ζητώντας τους μισθούς δεδουλευμένων μηνών!!!
Αντί λοιπόν η Πρόεδρος και η διοίκηση να ψάχνουν τρόπους για να πληρωθούν οι "δοκιμασμένοι" εργαζόμενοι καταφεύγουν σε πρακτικές τρομοκράτησης και μετατόπισης των δικών τους ευθυνών, με μοναδικό "όφελος" την υπολειτουργία ή ακόμα και την παύση του Σταθμού.
Τα έχουμε ζήσει εκ των έσω και έχουμε συρθεί και συρόμαστε ακόμα στα ανακριτικά γραφεία για χάρη της "εργοδοσίας" , τα λέγαμε και κάποιοι δεν ήθελαν να τα πιστέψουν, αλλά τώρα δικαιωνόμαστε για όλα όσα κατά καιρούς εναντιωθήκαμε και διαμαρτυρηθήκαμε. Δεν θέλουμε την ρεβάνς ούτε καν την αναγνώριση της δικαίωσης, αλλά θέλουμε καλύτερες και δίκαιες εργασιακές σχέσεις. Θέλουμε την αξιοπρέπεια μας.
Είμαστε ενάντια σε κάθε μορφή ποινικοποίησης των εργασιακών ελευθεριών και δικαιωμάτων και στηρίζουμε κάθε εργαζόμενο που αγωνίζεται για το δίκιο του.
Τα δικαστήρια είναι στη Σκουζέ και όχι στην Ευριπίδου!!!!

Β.Γ.
Υ.Γ  τελικά άλλοι είναι οι "συντεχνίες" και τα "συμφέροντα" και όχι οι εργαζόμενοι,
       την εικόνα της Δημοτικής αρχής άλλοι την χαλάνε και όχι οι εργαζόμενοι.

δημοσίευσε ...