Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Διαθεσιμότητα: από τους «πρώτους» ο Καμίνης τις διαπιστωτικές πράξεις

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης φαίνεται ότι είναι από τους πρώτους δημάρχους, αν όχι ο πρώτος, που υπέγραψε διαπιστωτικές πράξεις για τους 103 εργαζόμενους ΙΔ.ΔΙΚ – ΑΟΡ.ΧΡ (ΔΕ)  του δήμου Αθηναίων που εμπίπτουν στις διατάξεις του  εξοντωτικού νόμου 4093/2012 και στις  καθεστωτικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που τον συνόδευσαν και βγαίνουν σε διαθεσιμότητα.
Η διαπιστωτική πράξη του δημάρχου Αθηναίων «ενημερώνει» τους εργαζόμενους ότι «Σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4093/12 και τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου οι οποίες έχουν δημοσιευθεί στα ΦΕΚ 229 της 19/11/12, 237 5/12/12 και 240 12/12/12, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης προχώρησε στη διαγραφή σας από το Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου και ως εκ τούτου έχετε τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας έως 12/11/2013»
 

Η ανάγκη για ανασύνταξη του εργατικού κινήματος στο δημόσιο και στους ΟΤΑ προκειμένου με συντονισμένους αγώνες να υπερασπιστεί όλες τις θέσεις εργασίας είναι παραπάνω από επιτακτική. Οι αυταπάτες ότι αυτό μπορεί να γίνει από τον καθένα ξεχωριστά, ή να διασωθεί ένας χώρος όπως οι ΟΤΑ ενώ οι άλλοι θα χτυπιούνται πρέπει να τελειώνουν εδώ. Μπορεί να είναι μακρύς και δύσκολος ο αγώνας αλλά όταν θα είναι καλά συντονισμένος και μαζικός, από το σύνολο των εργαζομένων και των κλάδων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, μπορεί να γίνει και αποτελεσματικός.

δημοσίευσε ...