Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

ΠΟΕ-ΟΤΑ: αποχή διαρκείας για τους ανταποκριτές του ΟΓΑ και ομαδικές παραιτήσεις

Εάν η διοίκηση του ΟΓΑ μέχρι την Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014 δεν έχει βρει λύση και δεν προχωρήσει στην καταβολή της αποζημίωσης στους ανταποκριτές του ΟΓΑ, όπως είχε υποσχεθεί ο διοικητής του ΟΓΑ Ξενοφών Βεργίνης στην εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, κατά τη διάρκεια συνάντησή τους, τότε: η Ομοσπονδία των δημοτικών υπαλλήλων θα «προκηρύξει αποχή διαρκείας των ανταποκριτών του ΟΓΑ από τα καθήκοντά τους, ενώ στις αρχές Σεπτεμβρίου -σε περίπτωση που το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται- θα κατατεθούν ομαδικές παραιτήσεις των ανταποκριτών του ΟΓΑ».

 Αυτό προειδοποιεί με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ και αφορμή την αυθαίρετη περικοπή της αποζημίωσης των ανταποκριτών. Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία, «υπήρχε ξεκάθαρη δέσμευση εκ μέρους του κ. Βεργίνη πως θα υπάρξει άμεσα αναπλήρωση της αυθαίρετης περικοπής στην αμέσως επόμενη πληρωμή (27 Ιουνίου 2014). Αντί αυτού, ο ΟΓΑ προχώρησε την εν λόγω πληρωμή με την αιτιολογία της “πρόσθετης αμοιβής” που είχε ως αποτέλεσμα ο επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου να μην εγκρίνει την δαπάνη».

Η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, υπογραμμίζει, είχε προειδοποιήσει το διοικητή του ΟΓΑ πως σε περίπτωση μη πληρωμής των ανταποκριτών θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις». Τον καλεί, δε, «να προχωρήσει στην επίλυση του προβλήματος γιατί σε κάθε άλλη περίπτωση θα είναι υπεύθυνη για την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του Οργανισμού».

Οι ανταποκριτές του ΟΓΑ εξυπηρετούν, με συνέπεια τον μεγάλο όγκο των ασφαλισμένων του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας, «και δεν μπορούν όμως να δεχθούν τη συνεχιζόμενη απαξίωση τους», καταλήγει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

δημοσίευσε ...