Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

98% επιτυχία η απεργία – αποχή από την «αξιολόγηση» στο Δήμο Καλαμαριάς

Το 98% των συναδέλφων παρέδωσαν στο σωματείο τα φύλλα αξιολόγησης
Με απόλυτη σχεδόν επιτυχία στέφθηκε η συλλογή των φύλλων αξιολόγησης από το σωματείο εργαζομένων του Δήμου Καλαμαριάς. Ενα πολύ μικρό ποσοστό (10 εργαζόμενοι μεταξύ των οποίων και ένας προϊστάμενος διεύθυνσης) αρνήθηκαν να παραδώσουν τα φύλλα αξιολόγησης.

Η μαζική ανταπόκριση  στο κάλεσμα τόσο του σωματείου όσο και της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ για απεργία – αποχή διαρκείας από τις διαδικασίες αξιολόγησης, δείχνει την θέληση των συναδέλφων για μη εφαρμογή στην πράξη της «αξιολόγησης» μέσω του συστήματος της προαποφασισμένης ποσόστωσης. Ενός νόμου που αν εφαρμοστεί δεν είναι μόνο οτι θα οδηγήσει στην απόλυση, σταδιακά, χιλιάδες εργαζόμενους, αλλά θα καθιερώσει μέσα στις υπηρεσίες τον «νόμο της ζούγκλας» δηλ. τον ανταγωνισμό απέναντι στην συλλογικότητα στη δουλειά, τον φόβο και την  υποταγή άκριτα σε άνωθεν εντολές απέναντι στην υπευθυνότητα και εν τέλει την διάλυση των υπηρεσιών και του όποιου κοινωνικού χαρακτήρα έχουν.
Γι αυτό ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση είναι πρώτα και κύρια για την υπεράσπιση των υπηρεσιών από την διάλυση και για την καθιέρωση της δημοκρατίας στην λειτουργία τους προς όφελος κυρίως του πολίτη.
Η ενότητα των εργαζομένων, όχι μόνο στον Δήμο Καλαμαριάς, απέναντι στις μεθοδεύσεις και στην προσπάθεια τρομοκράτησης που επιχειρεί η κυβέρνηση είναι αυτή που τελικά θα κρίνει την εφαρμογή του νόμου.
Να υπενθυμίσουμε ακόμη  τις δύο ομόφωνες αποφάσεις του Δημ. Συμβουλίου Καλαμαριάς για μη εφαρμογή του νόμου στις υπηρεσίες του Δήμου.
Συνεχίζουμε λοιπόν με την μη  σύνταξη και υποβολή εισηγήσεων αξιολόγησης από τους προϊστάμενους και με την μη υποβολή της τελικής βαθμολόγησης από τους διευθυντές.
Πηγή : sedkalamaria.wordpress.com

δημοσίευσε ...