Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

«Σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω» προτείνει στους εργαζόμενους ο Υπουργός Εσωτερικών

Δελτίο Τύπου της ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΜΕΤΑ για τη συνάντηση της ε.ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον υπουργό Εσωτερικών κ.Αργύρη Ντινόπουλο (14/7/2014)

Την πλήρη αδυναμία διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με την τρόικα παραδέχτηκε στην χτεσινή συνάντηση(14/7/2014)που είχε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Αργύρης Ντινόπουλος με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Στην ουσία της συνάντησης ο υπουργός απέφυγε να δώσει απαντήσεις στα 27 καίρια ζητήματα που του είχε θέσει με υπόμνημα της η ε.ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ και φάνηκε να απασχολεί τον ίδιο και την κυβέρνηση, δίνοντας μάλιστα ιδιαίτερη βαρύτητα, στο πως θα πετύχει η εθελοντική ενδοδημοτική κινητικότητα που αποτελεί μνημονιακό μέτρο και δέσμευση – υπόσχεση της κυβέρνησης στους τροικανούς.

«Ενέσεις» εφησυχασμού και αποπροσανατολισμού των εργαζομένων από τον αγώνα ανατροπής της μνημονιακής πολιτικής και των αντεργατικών μέτρων, μπορεί να χαρακτηριστούν οι δηλώσεις του κ. Ντινόπουλου για αποσύνδεση της ενδοδημοτικής κινητικότητας από τις λίστες του πλεονάζοντος προσωπικού (Γρηγοράκου – Ραπακούλια) και ότι δεν θα γίνουν άλλες απολύσεις στους Ο.Τ.Α.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       Κι αυτό γιατί γνωρίζουμε ότι η μνημονιακή συγκυβέρνηση στον λιγοστό πολιτικό χρόνο που διαφαίνεται ότι της απομένει προσπαθεί να υλοποιήσει τις πιο σκληρές «μεταρρυθμίσεις» που έχει υποσχεθεί σε τρόικα και κεφάλαιο και συμπεριλαμβάνουν: απολύσεις εργαζομένων, φτηνούς εργάτες χωρίς δικαιώματα, εξαφάνιση επικουρικής σύνταξης και εφάπαξ, δραματικές περικοπές συντάξεων καταργήσεις υπηρεσιών, εμπορευματοποίηση δημόσιων και κοινωνικών αγαθών, ξεπούλημα και εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.
«Δεν θα ματώσουν άλλο οι Ο.Τ.Α» συγκεκριμένα ανέφερε στις δηλώσεις του ο υπουργός, αλλά από την άλλη η μνημονική συγκυβέρνηση προσπαθεί να εφαρμόσει την ανθρωποφαγική και αντισυνταγματική «αξιολόγηση» ακόμα και ποινικοποιώντας τον αγώνα των εργαζομένων καθώς και τον προσχηματικό «επανέλεγχο» των συμβάσεων που μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου σε βάθος …20ετίας με νέα κριτήρια, προκειμένου να δημιουργήσει «στρατιά» χιλιάδων εργαζομένων προς απόλυση.
Εντελώς κυνικά ο υπουργός Εσωτερικών παραδέχθηκε ότι είναι δέσμευση προς την τρόικα, «που την έχουμε ανάγκη» όπως υποστήριξε, για όσους Σχολικούς Φύλακες και Δημοτικούς Αστυνομικούς δεν βρέθηκε θέση, να απολυθούν μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.
Και τέλος εντελώς υποκριτικά, ίσως και με δόση εμπαιγμού ζήτησε από τους εκπρόσωπους των εργαζομένων να υπάρξει Εργασιακή Ειρήνη και να εφαρμοστούν όλα τα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα διότι είναι νομοθετημένα και πρέπει να τηρούνται οι νόμοι σε ένα κράτος …δικαίου, κάτι σαν να λέμε …«σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω».
Ο ενιαίος αγώνας των εργαζομένων και των κοινωνικών κινημάτων για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και αυτών που την εφαρμόζουν , είναι αγώνας κατά της φτώχειας και της εξαθλίωσης που αυταρχικά και βίαια επιβάλουν.
Η μαζική ανυπακοή των εργαζομένων στον μνημονιακό νόμο της «αξιολόγησης» που τον καταργεί στην πράξη, δείχνει το δρόμο του αγώνα, της ελπίδας και της αισιοδοξίας για το αύριο.

                 Ιούλιος 2014                       Α.Σ.Κ – Ο.Τ.Α / ΜΕΤΑ

δημοσίευσε ...