Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση στο εφετείο ενάντια στην κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία.
Άλλη μια επικοινωνιακή δήθεν αντιπαράθεση στους κόλπους της συγκυβέρνησης έλαβε τέλος. Το περιεχόμενό της αυτή τη φορά ήταν η εφαρμογή της «αξιολόγησης» στο Δημόσιο, και στο ρόλο του αταλάντευτου υπερασπιστή των εργαζομένων, το ΠΑΣΟΚ ή Ελιά ή Δημοκρατική Παράταξη, ή όπως αλλιώς θα μετονομαστεί στο μέλλον. Μετά την «σφοδρή ενδοκυβερνητική κόντρα» μάθαμε ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί …με άλλη διατύπωση.
Δεν περιμέναμε βέβαια κάτι διαφορετικό. Οι επικοινωνιακές τακτικές της κυβέρνησης είναι πια φοβερά προβλέψιμες, άλλωστε μπροστά στη συνεχιζόμενη κοινωνική καταστροφή όλα μοιάζουν φθηνά κόλπα χωρίς περιεχόμενο. Κανείς εργαζόμενος δεν μπορεί πλέον να ξεγελαστεί, όλοι γνωρίζουμε πως το νομοθετικό τέρας, που η κυβέρνηση επιμένει να εμφανίζει ως αξιολόγηση, δεν είναι παρά ένας μόνιμος μηχανισμός απολύσεων, μείωσης μισθών, διάλυσης δομών και εκχώρησης τους στην ιδιωτική κερδοσκοπία.
Η αγωνιώδης προσπάθεια για την επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος της «αξιολόγησης», αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση έχει πανικοβληθεί από την καθολική συμμετοχή και αντίσταση των εργαζομένων απέναντι στο νόμο, καθώς από και την ευρύτερη καταδίκη της πολιτικής της διάλυσης, συρρίκνωσης και εμπορευματοποίησης των δημοσίων κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.
Η μεγάλη συμμετοχή και αποφασιστικότητα των εργαζομένων στην απεργία-αποχή, που είχε εισηγηθεί το ΜΕΤΑ και το γεγονός ότι αυτή αποτελεί μια κινητοποίηση, που εξελίσσεται με όρους μαζικούς και κινηματικούς, έκαμψε τις αρχικές αντιρρήσεις και ταλαντεύσεις συνδικαλιστικών παρατάξεων, που υποβάθμιζαν αυτή τη μορφή, οδήγησε στην μη εφαρμογή του νόμου και στην παράταση, για τρίτη φορά των χρονικών προθεσμιών, με αποτέλεσμα να ανησυχήσει την κυβέρνηση και να προχωρήσει στην ποινικοποίηση αυτού του αγώνα και να απειλή με πειθαρχικές διώξεις.
Σ’ αυτή την κρίσιμη φάση, που το πρόβλημα μεταφέρθηκε στην κυβέρνηση, που την αναγκάζει σε ελιγμούς, για να υπονομεύσει τον αγώνα των δημοσίων υπαλλήλων και να δημιουργήσει συγχύσεις, θεωρούμε ότι δεν θα βρεθεί καμιά συνδικαλιστική δύναμη, σε επίπεδο ΑΔΕΔΥ ή Ομοσπονδίας, που θα της προσφέρει χείρα βοηθείας.
Το ΜΕΤΑ θεωρεί ότι δεν θα βρεθούν πρόθυμοι, στο ενδεχόμενο μιας αρνητικής απόφασης του εφετείου, για να τη χρησιμοποιήσουν ως άλλοθι, για να «κατεβάσουν τα ρολά», να «συμμορφωθούν προς τας υποδείξεις» και να προτείνουν την αναστολή των κινητοποιήσεων.
Οποιαδήποτε τέτοια σκέψη, που θα οδηγεί σε κινηματική οπισθοχώρηση, λειτουργεί υπονομευτικά και ενάντια στη βούληση των εργαζομένων, στο κύρος και στην αξιοπιστία των συνδικαλιστικών οργανώσεων και κυρίως της ΑΔΕΔΥ, και ως τέτοια δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή.
Το ΜΕΤΑ θεωρεί επίσης ότι, ανεξάρτητα της όποιας απόφασης του εφετείου, δεν υπάρχει άλλος δρόμος για το συνδικαλιστικό κίνημα από τη συνέχιση της απεργίας- αποχής. Στο κάλεσμα για συλλογική πολιτική ανυπακοή, μέσω της απεργίας-αποχής, ενεργό ρόλο, πέρα από την ΑΔΕΔΥ, θα πρέπει να έχουν και οι ομοσπονδίες και τα πρωτοβάθμια σωματεία.
Απέναντι σε μια πολιτική που συστηματικά συσσωρεύει κοινωνικά ερείπια η μοναδική απάντηση είναι ο επίμονος, συστηματικός και ανυποχώρητος αγώνας όλων των εργαζομένων.
Το ΜΕΤΑ τέλος καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην παναττική στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ, τη Δευτέρα 28/7/2014, από τις 11πμ και στη συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών (Λουκάρεως 7).
Συνεχίζουμε τον αγώνα
Κανένας συνένοχος στο έγκλημα των απολύσεων των συναδέλφων μας!
27/07/204 Ε/Ε του ΜΕΤΑ