Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Η ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΜΕΤΑ λέει όχι στην συνάντηση με τον κ Μητσοτάκη, επιδιώκει την διάσπαση του ενιαίου μετώπου ανυπακοής.

Δελτίο Τύπου

Η ΑΣΚ-ΟΤΑ/ ΜΕΤΑ πρότεινε στα μέλη της εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ να ακυρώσουν και να μην παρευρεθούν στην σημερινή συνάντηση με τον υπουργό των απολύσεων και της διοικητικής …απορρύθμισης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη .

Δεν μπορεί την ίδια ώρα που ο υπουργός στέλνοντας στα δικαστήρια την ΑΔΕΔΥ, προσπαθεί αυταρχικά να ποινικοποιήσει τους αγώνες των εργαζομένων που αντιδρούν και αντιστέκονται σε έναν αντισυνταγματικό νόμο ο οποίος επιβάλει κανιβαλισμό και ανθρωποφαγία, η ΠΟΕ-ΟΤΑ να κάτσει στο ίδιο τραπέζι και να συνομιλεί μαζί του.

Ο κ. Μητσοτάκης μέσα από παλινωδίες αναβολών δρομολόγησε στοχευμένα τη συνάντηση για σήμερα, ημέρα που θα έβγαινε η απόφαση από το Πρωτοδικείο Αθηνών στην αγωγή που έχει καταθέσει ο ίδιος και αποτελεί πρωτοτυπία του Δημοσίου να στραφεί δικαστικά κατά Γενικής Απεργία της ΑΔΕΔΥ.  

Αυτός ο διάλογος κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι κοροϊδία και απόπειρα αποπροσανατολισμού των εργαζομένων, καθώς επιχειρείτε ο κατακερματισμός του ενιαίου μετώπου ανυπακοής που έχει δημιουργηθεί από την μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων στο δημόσιο.

Αν ο κύριος Μητσοτάκης ήθελε πραγματικά τον διάλογο με τα συνδικάτα, δεν θα τα αντιμετώπιζε κάθε φορά με τη βία και τα χημικά των δυνάμεων καταστολής ή με προσφυγές στα δικαστήρια και επιστρατεύσεις για την ποινικοποίηση των αγώνων τους.

Θα μπορούσε αν ήθελε να καλέσει σε διάλογο τα συνδικάτα και τους φορείς πριν καταθέσει και ψηφιστεί ο νόμος – έκτρωμα 4250/2014, αλλά προτίμησε ο ίδιος και η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου που υπηρετεί τον δρόμο του μονόλογου και του αυταρχισμού.

Ο διάλογος που επιδιώκει σήμερα είναι προσχηματικός και μάλιστα όταν έχει αδιαφορήσει επιδεικτικά στις δεκάδες αιτήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ για συνάντηση και διάλογο για τις διαθεσιμότητες – απολύσεις των σχολικών φυλάκων και της δημοτικής αστυνομίας.

Άλλοθι στις πράξεις του κ. Μητσοτάκη και της συγκυβέρνησης δεν θα δώσουμε με την παρουσία μας στη συνάντηση.

Η ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΜΕΤΑ δεν θα πάρει μέρος στην συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής με τον κ. Μητσοτάκη και θεωρεί πως ο συγκεκριμένος υπουργός πρέπει για άλλη μια φορά να καταγγελθεί από το συνδικαλιστικό κίνημα γιατί προκειμένου να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο τις απαιτήσεις της τρόικα, ποινικοποιεί τους αγώνες των εργαζομένων και το δικαίωμα στην απεργία.

                   Ιούλιος 2014                               Α.Σ.Κ – Ο.Τ.Α / ΜΕΤΑ

δημοσίευσε ...