Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Κάλεσμα ΜΕΤΑ για το απεργιακό τριήμερο

H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολουθώντας την πεπατημένη των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προωθεί σε ψήφιση άρον άρον μέσα στο Σαββατοκύριακο του Θωμά την ψήφιση στη Βουλή του αντιασφαλιστικού και φοροληστρικού νομοσχεδίου, που αποτελεί «ταφόπλακα» στην κοινωνική ασφάλιση και οδηγεί στην καταστροφή ολόκληρων κοινωνικών ομάδων, ιδιαίτερα των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολουμένων και των αγροτών.

 Η 48ωρη γενική απεργία που έχει προκηρυχθεί από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μάη, καθώς και η 24ωρη απεργία στις 8 Μάη, για το γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, πρέπει να αποτελέσουν την αφορμή για να εκδηλωθεί μαζικά και αγωνιστικά η ολοκληρωτική αντίδραση των εργαζομένων απέναντι στην κυβερνητική μνημονιακή πολιτική που συνεχίζει την καταστροφή που ξεκίνησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Το ΜΕΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό σε παγκινητοποίηση για να μην περάσουν τα βάρβαρα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα και να απαιτήσουν την κατάργηση των μνημονίων, τη διαγραφή του χρέους και την εφαρμογή μιας πολιτικής που θα εξυπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα και όχι τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τέλος, καλεί τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων στις απεργιακές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις που διοργανώνονται από τα συνδικάτα την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή.

Από το γραφείο Τύπου του ΜΕΤΑ, 05-05-16



* Το μπλοκ του ΜΕΤΑ για την απεργιακή συγκέντρωση της Παρασκευής θα είναι στις 12μ. μπροστά στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) και την Κυριακή, στο Σύνταγμα, στις 6μμ., στη συμβολή των οδών Όθωνος & Αμαλίας.







Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ ΕΔΩ

δημοσίευσε ...