Κυριακή 29 Απριλίου 2012

η 1η του Μάη είναι ΑΠΕΡΓΙΑ !!!


Με απόφαση του 41ου Τακτικού Συνεδρίου της και μετά το απαράδεκτο έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών ότι η Πρωτομαγιά θα είναι εργάσιμη ημέρα,η ΠΟΕ-ΟΤΑ προκηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική απεργία για την Τρίτη 1η Μάη 2012 και καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να απέχουν από κάθε εκλογική διαδικασία και να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιήσουν η ΑΔΕΔΥ , η ΓΣΕΕ, τα Εργατικά Κέντρα και τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ , σε ολόκληρη την Ελλάδα.  
Η 1η Μάη 2012 βρίσκει όλους τους Έλληνες εργαζόμενους συνταξιούχους και ανέργους, αντιμέτωπους με μια λαίλαπα μέτρων της κυβέρνησης και της τρόικας με στόχο θεμελιώδη οικονομικά, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα. Η "επίθεση" στα δικαιώματα των μισθωτών και των συνταξιούχων προμηνύεται μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου ακόμη πιο σφοδρή, με μισθούς, συντάξεις, εργασιακά και ασφαλιστικά να τίθενται εκ νέου στο στόχαστρο αυτών που εδώ και δυόμιση χρόνια εφαρμόζουν την ακραία νεοφιλελεύθερη και αδιέξοδη πολιτική του μνημονίου.
 
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αγωνίζονται και θα συνεχίσουν να μάχονται προκειμένου να ανατρέψουν τη "βάρβαρη" αυτή πολιτική, που οδηγεί στην οικονομική εξόντωση των Ελλήνων, στη φτώχεια, την ανεργία και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
 
Την 1η Μάη 2012 ενώνουν τη φωνή τους με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα και στέλνουν μήνυμα ενότητας και αγώνα για τη προάσπιση των δικαιωμάτων τους και την επιβίωση τους.

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Θεσσαλονίκη, 41ο Τακτικό Συνέδριο.

δημοσίευσε ...