Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Η (ν)τροπολογία των ΦΟΔΣΑ προάγγελος απολύσεων στους ΟΤΑ

m.l."Μετά τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, σειρά είχε η ΔΗΜΑΡ να καταδικάσει τη νέα (ν)τροπολογία που αφορά τη σύσταση των Φορεών Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, βάλλοντας κατά του εμπνευστή της υφυπουργού Εσωτερικών κου Πάρι Κουκουλόπουλου."


"κλεμμένο" από :  ethnos.g
Η αλλαγή του πλαισίου που διέπει την εκχώρηση της διαχείρισης του φορέα συλλογής και διαχείρισης απορριμμάτων από τους Δήμους απειλεί να οδηγήσει «στην έξοδο» τους εργαζόμενους των σχετικών ΟΤΑ, τονίζει η Δημοκρατική Αριστερά.
Στην σχετική ανακοίνωσή του, ο υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης του κόμματος Ανδρέας Νεφελούδης σημειώνει:
Οι τροπολογίες του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Κουκουλόπουλου που δίνουν την δυνατότητα με απλή πλειοψηφία στο Δ.Σ. να παραχωρεί σε ιδιώτες τη διαχείριση και λειτουργία του ΦΟΣΔΑ, μας βρίσκει ριζικά αντίθετους. Πρόκειται για το πρώτο βήμα μεταφοράς και άσκησης σειράς αρμοδιοτήτων της αυτοδιοίκησης από τον ιδιωτικό τομέα, πολύ παραπάνω όταν αυτό προοιωνίζεται, επειδή ακριβώς δεν υπάρχουν κριτήρια και άλλες ασφαλιστικές ρυθμίσεις, μαζικές απολύσεις από τον χώρο- κατά κύριο λόγο-των υπηρεσιών καθαριότητας.
Καλούμε τον Υπουργό να αποσύρει τις σχετικές τροπολογίες και η λειτουργία των ΦΟΣΔΑ να ακολουθεί τις ήδη ψηφισμένες διατάξεις του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, όπου διασφαλίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας του.

  

δημοσίευσε ...