Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Ο ΦΟΡΟΣ του ανύπαρκτου. Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ διατάζει ... η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ εκτελεί !!!



ΦΟΡΟΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΑΠΟ 10% ΚΑΙ ΠΑΝΩ, ΓΙΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ!
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΕΔΩ

 "κλεμμένο" από : kinisi-esdkna
Νέα φορολεηλασία ετοιμάζει η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ κατά τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής! Η Κομισιόν, στην τριμηνιαία έκθεσή της, μεθοδεύει την επιβολή φόρου σε όσους διαμένουν σε δικό τους σπίτι. Αυτός ο νέος απαράδεκτος και εξοντωτικός φόρος θα υπολογίζεται βάση του εικονικού-ανύπαρκτου εισοδήματος που υποτίθεται ότι κερδίζουν οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα από την ιδιοκατοίκηση.



Το ανύπαρκτο αυτό εισόδημα θα το υπολογίζουν οι εφορίες με εντελώς αυθαίρετους μαθηματικούς τύπους και συντελεστές και θα το προσθέτουν στα άλλα εισοδήματα (από μισθούς, συντάξεις κλπ) με αποτέλεσμα οι συνολικές φορολογικές επιβαρύνσεις να εκτιναχθούν στα ύψη! Από τη στιγμή που θα υιοθετηθεί το μέτρο της επιβολής φόρου, εκατομμύρια πολιτών που διαμένουν σε δικά τους σπίτια θα φορολογηθούν με συντελεστές από 10% έως 45% για ανύπαρκτα, ουσιαστικά, εισοδήματα!

H δικαιολογία που επικαλείται η Κομισιόν είναι ότι στην Ελλάδα τα έσοδα που εισπράττονται από τη φορολογία των ακινήτων είναι χαμηλά σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης, ενώ γίνεται σαφής αναφορά ότι τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν υπάρχει φόρος στο «τεκμαρτό ενοίκιο», δηλαδή στην ιδιοκατοίκηση. Με αυτή την αναφορά, ανοίγει ο δρόμος για να επιβληθεί αυτό το χαράτσι και σε άλλες χώρες, ενώ η Ελλάδα θα είναι ο τόπος για την «πρόβα τζενεράλε».

Ο υπολογισμός του «τεκμαρτού εισοδήματος από ιδιοκατοίκηση» θα γίνεται με πολλαπλασιασμό του ποσοστού 3,5% επί την τιμή ζώνης ανά τ.μ. της περιοχής του ακινήτου και εν συνεχεία επί τον αριθμό των τετραγωνικών μέτρων της επιφάνειας του ακινήτου, επί τον «συντελεστή παλαιότητας» και επί έναν ακόμη ειδικό συντελεστή κλιμακούμενο ανάλογα με την τιμή ζώνης ανά τ.μ.
Επίσης, στην έκθεσή της Κομισιόν γίνεται σαφέστατη αναφορά στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων με εντολή για κατάργηση φοροαπαλλαγών, ενώ δεν αποκλείονται και νέες αυξήσεις στους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης και αλλαγές στο καθεστώς του ΦΠΑ.

δημοσίευσε ...