Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013

Τελευταία παράταση για το ΒΣΣ και …«Ευχαριστούμε για τη συνεργασία» από τη συγκυβέρνηση στους εργαζόμενους.

Με την κυνική φράση «ευχαριστούμε για τη συνεργασία» τελειώνοντας το δελτίο τύπου που εξέδωσε σήμερα 29/3/2013 το υπουργείο εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης, γνωστοποιεί την τελευταία εξάμηνη παράταση που δίνει η τρικομματική συγκυβέρνηση προκειμένου να δημιουργηθούν οι Κοιν.Σ.Επ. και να αναλάβουν το νέο πρόγραμμα «κατ’ οίκον φροντίδα συνταξιούχων» που θα αντικαταστήσει το «Βοήθεια Στο Σπίτι».

Γίνεται σαφές στο Δελτίο Τύπου του υπουργείου ότι η παράταση δίνεται μόνο και μόνο για να φτιαχτούν οι υποδομές που θα αναλάβουν το νέο πρόγραμμα και που μπορεί σε πρώτη φάση να είναι κάποιες Κοιν.Σ.Επ. αλλά τελικά είναι σίγουρο πως γρήγορα αυτές οι συνεταιριστικές θα αποτελέσουν τη γέφυρα για την πλήρης ιδιωτικοποίηση του κοινωνικού προγράμματος.

Η απάντηση των εργαζομένων και της κοινωνίας στον κυνισμό της άθλιας συγκυβέρνησης δεν μπορεί παρά να είναι ότι « το διάστημα των έξι μηνών είναι αρκετό για να ανατρέψουμε εσάς και  την πολιτική σας που εμπορευματοποιεί τα κοινωνικά και δημόσια αγαθά και στέλνει στον καιάδα της ανεργίας χιλιάδες εργαζόμενους»

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του Υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Αθήνα, 29 Μαρτίου 2013
Θέμα: Παράταση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»  

Μετά από συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και του Υφυπουργού Εργασίας Νίκου Παναγιωτόπουλου αποφασίστηκε η παράταση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» για έξι μήνες, ως τις 30-09-2013.

Η παράταση του προγράμματος θα γίνει με τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα και θα χρηματοδοτηθεί από το ΑΚΑΓΕ.

Η παράταση κρίνεται σκόπιμη προκειμένου να προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το διάδοχο πρόγραμμα «Κατ’ οίκον φροντίδα» που έχει ετοιμάσει το Υπουργείο Εργασίας, χωρίς οι 80.000 ωφελούμενοι του προγράμματος να στερηθούν ούτε μια μέρα τις πολύτιμες υπηρεσίες που τους παρέχονται από τους 3.500 και πλέον εργαζομένους.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και του Υπουργείου Εσωτερικών ευχαριστεί ιδιαίτερα την ΚΕΔΕ και τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι» για την έως τώρα συνεργασία και δεσμεύεται ότι αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί ώστε το διάδοχο σχήμα να ανταποκρίνεται  πλήρως στις ανάγκες των ωφελουμένων.

δημοσίευσε ...