Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

οι Μ.Κ.Ο θα νοικιάζουν και ναυτεργάτες ...!!!

Προσφέρουν τζάμπα ναυτεργατικό δυναμικό στους εφοπλιστές μέσω ΕΣΠΑ!
 
Το βαφτίζουν «πιλοτικό πρόγραμμα για την ενίσχυση της απασχόλησης ανέργων νέων»
 
Προκλητική κατάργηση των ΣΣΕ !
Τη «μαύρη» εργασία και την ατομική σύμβαση στα καράβια, εξασφαλίζοντας τζάμπα ναυτεργατικό δυναμικό στους εφοπλιστές, προωθούν η κυβέρνηση μέσω του υπουργείου Ναυτιλίας, στο όνομα της «μείωσης» της ανεργίας που έχει γονατίσει τον κλάδο. 

Συγκεκριμένα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας συζητήθηκε σχέδιο, για την συμμετοχή του ΓΕΝΕ σε ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ. Πρόκειται όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο για «πιλοτικό πρόγραμμα για την ενίσχυση της απασχόλησης των άνεργων νέων» και έχει «δικαιούχους» τους σπουδαστές και απόφοιτους των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού.
 
Έτσι ο απόφοιτος των ΑΕΝ αν και είναι ναυτεργάτης και όταν ναυτολογείται στο καράβι θα πρέπει να έχει ΣΣΕ και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, με βάση το Πρόγραμμα αντί για πλήρεις αποδοχές θα παίρνει 1000 ευρώ και θα του παρέχεται μόνο ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που σημαίνει ένα ακόμα χτύπημα στο ΝΑΤ. 

Μάλιστα στο κείμενο υπάρχει ειδική αναφορά για τις ΣΣΕ: «Σημειώνεται - αναφέρεται στο κείμενο - ότι το ποσό αυτό (δηλαδή των 1000 ευρώ) αντιστοιχεί περίπου στο 1/3 του μισθού που προβλέπεται στις προϊσχύουσες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας».

Το «πιλοτικό πρόγραμμα» έρχεται να προστεθεί στο νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης «για την ανασυγκρότηση του ΥΝΑ» που, ανάμεσα στα άλλα εκτρωματικά, προβλέπει και την κατάργηση των ΣΣΕ για τα κατώτερα πληρώματα των ποντοπόρων πλοίων και την επιβολή ατομικής σύμβασης.

πηγή : iskra

δημοσίευσε ...