Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Η κρίση φέρνει κακοδιαχείριση ...???

"Σε χτεσινή δημοσίευση στο megalo-limani αναρτήθηκε ανακοίνωση της Ελεύθερης Αγωνιστικής Έκφρασης σχετικά με την Γενική Συνέλευση του Σωματείου Οδηγών - Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών του δήμου Πειραιά και την "ανευθυνότητα" της διοίκησης του Σωματείου στη σύνταξη του οικονομικού απολογισμού για το έτος 2012.  

Στο παρακάτω δημοσίευμα από την ιστοσελίδα  www.eidisis.gr - τοπικά νέα του Κιλκίς παρατηρούμε το ίδιο φαινόμενο να παρουσιάζεται και σε άλλους συλλόγους - σωματεία, αν αληθεύουν ... λέτε να φταίει η κρίση ...???"

Ακολουθεί αυτούσιο το δημοσίευμα.
  
Παρελθόν αποτελεί η διοίκηση του συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς - Παιονίας μετά τη γενική συνέλευση της περασμένης Πέμπτης όταν και εξέπεσε με υπερψήφιση της πρότασης μομφής που κατέθεσαν ο προεδρεύων της συνέλευσης Απόστολος Καραγιαννόπουλος, η κ. Μαρία Ζυμταρούδη και το ΠΑΜΕ.
Η πρόταση μομφής κατατέθηκε με σκεπτικό την “γενική απραξία, την οικονομική αδιαφάνεια” στο σύλλογο καθώς και τη  το μείζων ηθικό θέμα που προέκυψε με τη συμπεριφορά κορυφαίων στελεχών της διοίκησης που “συνελήφθησαν” να μην απεργούν ούτε τα ίδια στις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
 
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ερωτήσεις προς συγκεκριμένα μέλη της διοίκησης αν απήργησαν στην απεργία της 20ης Φεβρουαρίου δεν δόθηκαν απαντήσεις, ενώ από τα στοιχεία απεργών που τηρούνται αποκαλύφθηκε ότι όντως δεν απήργησαν!
 
Να σημειωθεί επίσης ότι πριν τη γενική συνέλευση, σε συνεδριαση του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου κατατέθηκε από το μέλος της διοίκησης Κατερίνα Κουβέλη πρόταση μομφής κατά του τότε προέδρου Ηρακλή Χατζηκυριάκου η οποία υπερψηφίστηκε από τα οχτώ στα 10 παρόντα μέλη με συνέπεια να εκλεγεί από το σώμα πρόεδρος ο κ. Παντελής Πηλείδης και γραμματέας η Κατερίνα Κουβέλη αντί των Ηρακλή Χατζηκυριάκο  και Δημήτρη Ταταρίδη αντίστοιχα. Η πρόταση μομφής στηρίχθηκε στην αδυναμία της διοίκησης να καταθέσει οικονομικό απολογισμό για το 2012  και να εξαγγείλει την εκδήλωση κοπής της πίτας του συλλόγου καθώς οι εκροές από το ταμείο δεν είχαν καλυφθεί και το έλλειμμα σκίαζε το κλίμα στο σύλλογο. Είναι χαρακτηριστικό ότι την ημέρα της τελευταίας πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς το θέμα του ελλείμματος προκάλεσε εντονότατο φραστικό επεισόδιο μεταξύ του κ. Βασιλακάκη και του γενικού γραμματέα (τότε) του συλλόγου Δημήτρη Ταταρίδη.
 
Στη γενική συνέλευση της Πέμπτης η υπό τον Ηρακλή Χατζηκυριάκο διαχείριση δέχθηκε συντριπτικά πυρά. Παρόντων 218 μελών του συλλόγου η κ. Μαρία Ζυμταρούδη ρώτησε ευθέως ποια μέλη είναι εκείνα που έτυχαν της οικονομικής στήριξης λόγω αδυναμίας, όπως υποστηρίζει ο αποπεμφθείς πρόεδρος Ηρακλής Χατζηκυριάκος για να δικαιολογήσει τα ελλείματα στο ταμείο. Απάντηση δεν έλαβε και η γενική αίσθηση κακοδιοίκησης επιτάθηκε ώστε στην ψηφοφορία η πρόταση μομφής να υπερψηφιστεί με συντριπτικό ποσοστό καθώς επί  190 παρόντων μελών να είναι λιγότερες από 15 οι ψήφοι εμπιστοσύνης στην αποπεμφθείσα διοίκηση.
 
Για λόγους συνέπειας προς όσα υποστήριξαν τα μέλη δεν έκαναν δεκτούς τον απολογισμό και ισολογισμό και η συνέλευση αποφάσισε προσφυγή σε νέες εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης. Οι εκλογές καθορίστηκαν για τις 18 Απριλίου στην Παιονία και 19 Απριλίου στο Κιλκίς.
 
Πάντως αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του κ. Χατζηκυριάκου καθώς αποχωρούσε μαζί με περίπου 30 μέλη από τη συνέλευση, ότι θα επιχειρήσει να συγκροτήσει νέο σύλλογο εργαζομένων στους ΟΤΑ του νομού!

Η αναδημοσίευση της ειδησεογραφίας από εφημερίδες, έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες γίνεται για την ενημέρωση των αναγνωστών και δε συνεπάγεται την υιοθέτηση των απόψεων, που εκφράζονται από το megalo-limani.

δημοσίευσε ...