Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Σε εκλογοαπολογιστική το Σωματείο ....



ΕΛΕΥΘΕΡΗ 
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 
ΕΚΦΡΑΣΗ                                

 ΠΕΙΡΑΙΑΣ 6/3/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά από παραπάνω από ένα έτος «χειμερίας νάρκης» και παρά τα τόσα σοβαρά προβλήματα που μας έχουν δημιουργήσει οι σφαγιαστικές πολιτικές των μνημονίων, τόσο σε εργασιακό όσο και σε βιοτικό επίπεδο, το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου μας «ξύπνησε» και αποφάσισε να «κινηθεί» συγκαλώντας Γενική Συνέλευση των μελών του.

Ενώ η πλειοψηφία των εργαζομένων στους δήμους, κυρίως τον τελευταίο χρόνο, βρίσκεται σε συνεχή αναβρασμό και κινητοποιείται δίνοντας αγώνες για να αποτραπούν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί που οδηγούν τους εργαζόμενους και το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας στην ολοκληρωτική καταστροφή, η πλειοψηφία στη διοίκηση του Σωματείου μας προτίμησε το δρόμο του εφησυχασμού και του αποπροσανατολισμού που έντεχνα της καλλιεργεί η δημοτική αρχή, υπό την απειλή μάλιστα της «αιτίας πολέμου» η κάθε διαφοροποίηση ή ενεργή συμμετοχή του Σωματείου σε κινητοποιήσεις.

Χωρίς καμία έστω και ενημερωτική συνέλευση στη μέχρι τώρα θητεία τους, αλλά υπό το βάρος των εξελίξεων και της έκδηλης αγανάκτησης των συναδέλφων – μελών του Σωματείου, η ηγεσία του Δ.Σ. σύρεται στην ουσία σε εκλογοαπολογιστική συνέλευση και εκλογή εφορευτικής επιτροπής για τις επικείμενες πρόωρες εκλογές ανάδειξης νέων μελών στο Δ.Σ.

Από την τελευταία παράγραφο της ανακοίνωσης - κάλεσμα που έχει εκδώσει το Δ.Σ. και στην οποία αναφέρει ότι «σε περίπτωση μη απαρτίας η συνέλευση θα επαναληφθεί», γίνεται εύκολα αντιληπτός ο στόχος της ηγεσίας του Σωματείου να κερδίσει χρόνο στην εξουσία της διοίκησης. Προσπαθούν να  αποτρέψουν την καθολική παρουσία των συναδέλφων – μελών για την πραγματοποίηση της συνέλευσης, αναβάλλοντας την για …επόμενη φορά.

Η σιωπηρή «συμμαχία» της πλειοψηφίας του Δ.Σ. με τον «εργολάβο» της καθαριότητας καθώς και η ανοχή που επιδεικνύουν τα μέλη της στις αυταρχικές παρεμβάσεις του στους συναδέλφους της καθαριότητας, πρέπει να σπάσει.

Η «προσφορά» από την πλειοψηφική ηγεσία του Δ.Σ. ρουσφετολογικών εκδουλεύσεων υπονομεύει την ίση και δίκαιη αντιμετώπιση των προβλημάτων των συναδέλφων στο χώρο εργασίας τους και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αποτελεί έργο του Σωματείου.  

Η ανατροπή των δυνάμεων της πλειοψηφικής ηγεσίας του Δ.Σ που επιλέγουν να κωφεύουν και να «συμμορφώνονται» στην καθοδήγηση της δημοτικής αρχής, που με τη σειρά της αυτή, ακολουθεί και στηρίζει την άθλια μνημονιακή πολιτική της συγκυβέρνησης,  υποθηκεύοντας το εργασιακό μέλλον, την αξιοπρέπεια και την επιβίωση των εργαζομένων και των οικογενειών τους, είναι υποχρέωση όλων μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013 στις 9.00π.μ. στο Γκαράζ του Δ. Πειραιά, Ρετσίνα 45.

δημοσίευσε ...