Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Πολιτική αδυναμία του δήμαρχου Πειραιά, οι συνδικαλιστικές διώξεις.

"τρόικα" ...Πειραιά
Ορίστηκε τελικά η Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 ως ημερομηνία εκλογών του Σωματείου για την ανάδειξη μελών του διοικητικού συμβουλίου και μελών της ελεγκτικής επιτροπής. Αλλά αυτή τη φορά οι εκλογές θα διεξαχθούν κάτω από τη σκιά συνδικαλιστικών διώξεων στις οποίες συνεχίζει να επιμένει ο δήμαρχος Πειραιά και φυσικά όχι τυχαία.
Προκειμένου να απομονώσει κάθε τι που κινείται και αντιδρά δυναμικά στις νεοφιλελεύθερες επιδιώξεις του, ακολουθώντας μάλιστα τα «πρότυπα των διώξεων» της μνημονιακής συγκυβέρνησης που ένθερμα υποστηρίζει, τα μέλη της Ελεύθερης Αγωνιστικής Έκφρασης Βασίλη Γκιτάκο (μέλος του Γεν. Συμβουλίου της ΠΟΕ – ΟΤΑ) και Γιώργο Λεωτσάκο, συνεχίζουν να βρίσκονται σε εργασιακή και συνδικαλιστική απομόνωση μακριά από το χώρο της φυσικής εργασίας τους (από μηχ/κοί αυτοκινήτων -ηλεκτρολόγοι εγκαταστάσεων και τώρα κηπουροί) και το χώρο που δρα το Σωματείο στο όποιο έχουν ενεργή συμμετοχή και εκλέγονται.

Είναι φανερή η πολιτική αδυναμία του δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου και ο πανικός που τον διακατέχει, προκειμένου να αντιμετωπίσει ενεργούς συνδικαλιστές που μπαίνουν τροχοπέδη στους νεοφιλελεύθερους σχεδιασμούς του και στην μνημονιακή πολιτική που ακολουθεί. («σαν πιστό σκυλί» έχει χαρακτηριστεί από την δημοτική παράταξη «λαϊκή συσπείρωση»)
 
Η σιωπηρή συναίνεση της απερχόμενης διοίκησης του Σωματείου, που υποδηλώνει συμβιβασμό στους χειρισμούς του δημάρχου και στις διώξεις των συναδέλφων τους είναι επίσης ξεκάθαρη, ελπίζουν ότι έτσι αποδυναμώνεται ο συνδυασμός της Ελεύθερης Αγωνιστικής Έκφρασης και μετριάζεται η αναγνωρισιμότητα της στους εργαζόμενους.
 
Ειδικός «ρόλος» για τις εκλογές μαθαίνουμε ότι έχει ανατεθεί και στον «υπεργολάβο» της καθαριότητας, που με την ανοχή του σωματείου μπορεί και τριγυρίζει ανενόχλητος εκφοβίζοντας και απειλώντας ποιους; αυτούς που εκμεταλλεύτηκε το μόχθο και τον ιδρώτα τους για να τα «αρπάξει» από τον δημοτικό κορβανά. 
Και μια που λέμε να «αρπάξει», καλό και κυρίως τίμιο θα ήταν να φέρει πίσω αυτά που έχει «δανειστεί», ο "σύντροφος" πρώην πρόεδρος και νυν "υπεργολάβος" από το ταμείο του Σωματείου που δεν είναι και λίγα ….!!!
 
Από τέτοιου είδους τακτικές, που ξεθάβονται για να χρησιμοποιηθούν  από ένα καταδικασμένο από το λαό και τους εργαζόμενους μαύρο πολιτικό παρελθόν της χώρας, η Ελεύθερη Αγωνιστική Έκφραση και τα στελέχη της δεν πτοούνται, δεν φιμώνονται και πρωτίστως δεν οπισθοχωρούν από τον αγώνα που είναι ταγμένα να δίνουν καθημερινά και σε όλα τα μέτωπα.
 
Ένα είναι σίγουρο, ξημερώνει μια άλλη μέρα για το Σωματείο και τα μέλη του και η επόμενη μέρα των εκλογών  δεν θα έχει καμία σχέση με την προηγούμενη.

δημοσίευσε ...