Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Αυθαίρετα κριτήρια για πελατειακές μετατάξεις - μετακινήσεις !

Ανακοινώθηκε η Υ.Α. για τα κριτήρια επιλογής των προς μετάταξη - μετακίνηση υπαλλήλων

Υπογράφεται η Κ.Υ.Α για την κινητικότητα στον κλάδο υγείας


Μετά τις πρώτες fast-track, παράνομες, αυθαίρετες και πραξικοπηματικές, διαθεσιμότητες απολύσεις και την Υ.Α.(υπουργική απόφαση) για την κινητικότητα και τα κριτήρια μοριοδότησης(2/8), η κυβέρνηση προχωρά στους σχεδιασμούς διάλυσης του δημόσιου τομέα, δίνοντας στη δημοσιότητα, σήμερα 12 Αυγούστου, την Υ.Α. για την μετάταξη-μεταφορά υπαλλήλων και τα κριτήρια επιλογής-κατάταξης.
Πιο συγκεκριμένα, στη δημοσιότητα δόθηκε από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης η Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό της διαδικασίας επιλογής των προς μετάταξη ή μεταφορά υπαλλήλων, των κριτηρίων επιλογής και κατάταξής τους, καθώς και του τρόπου μοριοδότησής τους, χωρίς ,βεβαίως, να γίνεται καμία αναφορά για τον αριθμό των υπαλλήλων, που είναι ήδη σε διαθεσιμότητα και θα αναγκαστούν να μεταταγούν.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σκοπός της απόφασης αυτής είναι η ρύθμιση ειδικότερων θεμάτων σχετικών με:

α) τη διαδικασία επιλογής των προς μετάταξη ή μεταφορά των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα,
β) τα αναγκαία δικαιολογητικά,
γ) τα επιμέρους κριτήρια μοριοδότησης και
δ) τον αριθμό των μορίων που αντιστοιχούν στα επιμέρους κριτήρια.

Μεταξύ άλλων δίνεται προθεσμία 15 ημερών στον προς μετακίνηση υπάλληλο να δηλώσει τον επιθυμητό φορέα μετάταξης, ενώ για όσους δεν εμφανιστούν στην νέα τους υπηρεσία, προβλέπεται απόλυση.
ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΚΥΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΥΓΕΙΑΣ

Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία θα τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας περίπου 1.600 εργαζόμενοι στον κλάδο της Υγείας θα υπογράψουν σήμερα (12/8) οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Υγείας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι θα τοποθετηθούν σε άλλες μονάδες υγείας και δεν θα υπάρξει καμία απόλυση, καθώς στον χώρο της Υγείας υπάρχει έλλειμμα θέσεων.

Σύμφωνα με τον υπουργό, πρόκειται κυρίως για διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και για γιατρούς του ΙΚΑ, ενώ, όπως διευκρίνισε οι μετακινήσεις θα γίνουν εντός της Αττικής το αργότερο μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

«Θα συνεισφέρουν όλα τα υπουργεία»

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο κύμα της κινητικότητας, το οποίο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε σε αυτή τη διαδικασία θα συνεισφέρουν όλα τα υπουργεία.

Ανέφερε πάντως ότι η συνεργασία του με τα υπουργεία είναι πολύ εποικοδομητική και πως κάποια υπουργεία έχουν προχωρήσει στην αξιολόγηση των δομών και όντως προκύπτει πλεονάζον προσωπικό σε διοικητικές θέσεις.

Αδ. Γεωργιάδης: Θα απολυθούν όσοι παρουσίασαν πλαστά πτυχία

Και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης διαβεβαίωσε, σε συνέντευξή του στο Mega, ότι στον χώρο της Υγείας δεν θα γίνουν απολύσεις, πέραν όσων προέλθουν από υπαλλήλους οι οποίοι έχουν παρουσιάσει πλαστά πτυχία.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι εκτός του ελέγχου από το ΑΣΕΠ, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου του ξεκινούν ενδελεχή έλεγχο και διασταύρωση στοιχείων, ενώ επισήμανε ότι θα ζητήσει τον έλεγχο του πόθεν έσχες όλων των διοικητών των νοσοκομείων σε βάθος δεκαετίας.

Δήλωσε εξάλλου βέβαιος ότι ο ΕΟΠΥΥ θα σταθεί στα πόδια του και σε λίγο καιρό θα λειτουργεί σαν ελβετικό ρολόι.

Παρά, βεβαίως, τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις , η πραγματικότητα είναι τραγικά διαφορετική.

Η ανακοίνωση – βόμβα της 3η Υγειονομικής Περιφέρειας ότι 61 εργαζόμενοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης μπαίνουν σε «κινητικότητα», δείχνει ότι οι πρόσφατές ανακοινώσεις και διαβεβαιώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Γεωργιάδη δεν μπορεί να παίρνονται στα σοβαρά.

Δεν πέρασαν ούτε λίγες μέρες όταν ο κ Γεωργιάδης ανακοίνωνε το «μεγαλόπνοο» σχέδιο του για την κατάργηση 8 Νοσοκομείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και την πρόθεσή του να θέσει σε διαθεσιμότητα 1618 εργαζόμενους. Μέσα σε αυτό το καταστροφικό σχέδιο δεν συμπεριλαμβάνονταν το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Τότε ο κ Γεωργιάδη έδινε «όρκους τιμής» ότι η λεγόμενη κινητικότητα περιορίζονταν μόνο στα 8 Νοσοκομεία. Πριν ο «αλέκτωρ λαλήσει τρεις» όλα αυτά ανατράπηκαν κα ο υπουργός υγείας μένει έκθετος μετά την απόφαση αυτή.

Δεν ξεχνάμε βεβαίως ότι αρχικά ο κ Γεωργιάδης μιλούσε για 1250 εργαζόμενους φέτος που στη συνέχεια έγιναν 1500, ανακοινώθηκαν 1618 σήμερα (σ.σ 9/8/2013) φτάνουν τους 1680 και έπεται συνέχεια...

Η απόφαση της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας δείχνει ότι τα λουκέτα των Νοσοκομείων, η συρρίκνωση δομών και υπηρεσιών και οι διαθεσιμότητες, που μπορεί να μετατραπούν σε απολύσεις, δεν πρόκειται να έχουν τέλος.

πηγή : iskra.gr Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

δημοσίευσε ...