Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο «απόσπασμα»

*του Δημήτρη Γεωργακόπουλου

Σε δίκη στις 3 Σεπτέμβρη – την μέρα που ο Μακρυγιάννης με τον Καλλέργη, τον Κανάρη και άλλους επέβαλλαν στον Όθωνα το πρώτο Σύνταγμα της Ελλάδας - οδηγούνται όλα τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Γιατί οργάνωσαν τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων απέναντι στο νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο. Γιατί τόλμησαν να αντισταθούν, να απεργήσουν.
Η απεργία είναι ποινικό αδίκημα στην Ελλάδα του 2013. Στην Ελλάδα των τροικανών αφεντάδων και των εντόπιων δούλων.

Για την κυβέρνηση της ισοπέδωσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας διώκεται.

Διώκεται το δικαίωμα στην δουλειά, στην αμοιβή, την ασφάλιση, την περίθαλψη, την σύνταξη. Διώκεται τελικά, ποινικοποιείται, το δικαίωμα στην ζωή.

Διότι δεν υπηρετεί την σαρκοβόρα λογιστική των τραπεζιτών- τοκογλύφων, διότι δεν υπηρετεί την κυριαρχία του χρήματος.

Ο αυταρχισμός η τρομοκρατία και η χειραγώγηση των λαών είναι  τα χαρακτηριστικά της νέας Ευρώπης , μιας Ευρώπης Μήδειας που κατέσφαξε τα παιδιά της, την ελευθερία , τον ανθρωπισμό, τα κοινωνικά δικαιώματα..

Μιας ζοφερής και ανυπόφορης Ευρώπης.

Η δίκη αυτή έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο με παραπομπές και καταδίκες εργαζομένων και συνδικαλιστών ( Δ.Ε.Η. , κλωστήρια Ο.Τ.Τ.Ο. ΕΒΡΟΣ, ναυπηγεία ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ) και τόσων άλλων που έχουν την αποκοτιά ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ στην κοινωνική φρίκη.

κι΄ αν καταδικαστούν τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α;

Σε διαθεσιμότητα.βεβαίως.

Κι αν η ποινή είναι βαριά;

Στην φυλακή ίσως.

Μήπως είναι λίγοι στην Φυλακή με στημένες κατηγορίες ή χωρίς καν δίκη.

Τα συνεταιράκια της διαπλοκής υπερασπίζονται με απόγνωση πια σε ύστατη μάχη ένα καταδικασμένο, ένα τελειωμένο στην συνείδηση του λαού μας πολιτικό σύστημα.


*ο Δημήτρης Γεωργακόπουλος είναι μέλος του Γεν. Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ

δημοσίευσε ...