Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Χίος: ενοικίαση εργαζομένων στο Δήμο μέσω Κοιν.Σ.Επ.

Με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α νομού Χίου αντιτίθεται στα σχέδια του δημάρχου Χίου προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του δήμου, για ενοικίαση εργαζομένων από κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου εργαζομένων Ο.Τ.Α νομού Χίου αναφέρει :


Να αποσυρθεί τώρα το κουτί… της Πανδώρας!
Όλοι τη Δευτέρα στις 7 το απόγευμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.


Με πρόσχημα τις υπαρκτές ανάγκες λόγω της ελλιπούς στελέχωσης που αντιμετωπίζει το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου, η Δημοτική Αρχή φέρνει προς συζήτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την προσεχή Δευτέρα,  την έγκριση σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης ανάμεσα στο Δήμο Χίου, το Ν.Π.Δ.Δ και την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Πανδώρα».
 

Εν μέσω του θέρους και ενώ εντείνονται οι κυβερνητικές επιθέσεις σε βάρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τον πελέκι των απολύσεων να επικρέμεται επί των κεφαλών των εργαζομένων, ο Δήμαρχος απεκδύεται τον αντιμνημονιακό του μανδύα και μέσω του νεοσύστατου κοινωνικού συνεταιρισμού με τη χαρακτηριστική ονομασία Πανδώρα, επιχειρεί την ενοικίαση προσωπικού για λογαριασμό του Νομικού Προσώπου του Δήμου
 
Η «Πανδώρα» όπως κάθε κοινωνικός συνεταιρισμός αποτελεί τον προθάλαμο της κατάργησης των κοινωνικών υπηρεσιών των ΟΤΑ, με απώτερο στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου και του Νομικού του Προσώπου.
 
Τη στιγμή που οι δημοτικές υπηρεσίες αποψιλώνονται από μόνιμο προσωπικό είναι τουλάχιστο άστοχη και προκλητική η επιχορήγηση του κοινωνικού συνεταιρισμού για την ενοικίαση προσωπικού στο Νομικό Πρόσωπο Χίου, όταν μάλιστα οι νησιωτικοί ΟΤΑ εξαιρούνται της απαγόρευσης προσλήψεων εργαζομένων.
 
Αρωγός στις επιλογές της Δημοτικής Αρχής ο γνωστός για τις πρόσφατες αντεργατικές μεθοδεύσεις του, Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Βασίλης Μυριαγκός.
 
Εμπνευστής της νέας αντεργατικής επιλογής ο κύριος Μυριαγκός είναι αυτός που εισηγείται το άνοιγμα στο κουτί… της Πανδώρας.
 
Ο Σύλλογος των Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Χίου εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στο νέο μνημονιακό φρούτο των κοινωνικών συνεταιρισμών και καλεί τη Δημοτική Αρχή να αποσύρει το θέμα της «Πανδώρας» από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                Ο Γραμματέας

Αλέκος Γαϊτάνος     Παναγιώτης Πεντάκης

δημοσίευσε ...