Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2016: Η ΠΟΕ-ΟΤΑ συμμετέχει στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ για τα δάνεια των εργαζομένων



Δελτίο Τύπου της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την συμμετοχή των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Παναττική Στάση Εργασίας που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016 από την έναρξη του ωραρίου έως τις 11.00 το πρωί και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (Ακαδημίας 40 – Αθήνα) στις 9.00 το πρωί.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) συμμετέχει στην κινητοποίηση που αποφάσισε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016 με στόχο την εξεύρεση ουσιαστικής λύσης στο θέμα των στεγαστικών δανείων που έχουν οι Δημόσιοι Υπάλληλοι από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και αποτελούν θηλιά στο λαιμό τους.
     Οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης λοιπόν, όπως και όλοι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι θα πραγματοποιήσουν ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από την έναρξη του ωραρίου τους έως τις 11.00 το πρωί της ΤΕΤΑΡΤΗΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016, ενώ στις 9.00 το πρωί της ίδια ημέρας θα κάνουν Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (Ακαδημίας 40-Αθήνα).
Ο λόγος της κινητοποίησης είναι, ότι, τα στεγαστικά δάνεια συνεχίζουν ακόμα και σήμερα, μετά την ραγδαία πτώση των μισθών και των συντάξεων να επιβαρύνονται με επιτόκια 4,9% έως 6,2% που μόνο τοκογλυφικά μπορούν να χαρακτηριστούν. Κι αυτό, τη στιγμή που τα επιτόκια της αγοράς έπεσαν κάτω του 2%.
Οι κατά καιρούς δε, δήθεν ρυθμίσεις που προώθησε το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων όχι μόνο δεν έφερε ελάφρυνση των υποχρεώσεων των δανειοληπτών, αλλά επέτεινε το οικονομικό αδιέξοδο.
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση διεκδικούμε:
  • Να αναπροσαρμόσει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων τα δάνεια με βάση το ύψος της σημερινής μισθοδοσίας των υπαλλήλων, λαμβάνοντας υπόψιν τη σημερινή αξία των ακινήτων αλλά και την ύπαρξη και άλλων δανείων για το ίδιο ακίνητο.
  • Να μηδενίσει τα τοκογλυφικά επιτόκια, τα οποία φτάνουν ακόμα και το 6,2%.
  • Να σταματήσει τον παράνομο ανατοκισμό και να συμμορφωθεί-ευθυγραμμιστεί με τις δικαστικές αποφάσεις.
  • Να σταματήσει την ολέθρια πορεία διάλυσης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και να προχωρήσει στην ουσιαστική αξιοποίηση και αναβάθμιση του, αναδεικνύοντας τον ιδρυτικό σκοπό του, που δεν είναι άλλος από την προστασία του Δημοσίου συμφέροντος.
  • Να αποτελέσει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, μέσω της αναβάθμισης της λειτουργίας του, το φορέα εκείνο που θα συμβάλλει στην ουσιαστική αντιμετώπιση του συνόλου των Στεγαστικών Δανείων των εργαζομένων και συνταξιούχων μέσω της εξαγοράς αυτών (αντί να περάσουν στα χέρια των funds) και της ρύθμισης τους, με τρόπο μάλιστα που μπορεί να αποφέρει και στο Ταμείο τεράστια κέρδη.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Το Δελτίο Τύπου της ΑΔΕΔΥ ΕΔΩ
Το Δελτίο τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ ΕΔΩ

δημοσίευσε ...