Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Στάση Εργασίας για την εργασιακή ….ανασφάλεια από τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Χανίων



Στην προκήρυξη Στάσης Εργασίας για την ερχόμενη Τετάρτη 23/11/2016 από την έναρξη του ωραρίου μέχρι της 11.00 το πρωί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Χανίων, προχώρησε με ομόφωνη απόφαση ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Χανίων, θέτοντας τα παρακάτω αιτήματα στην Δημοτική Αρχή Χανίων
1.    Άμεση χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας σε όλους τους δικαιούχους.
2.    Αποδέσμευση του Τεχνικού Ασφαλείας από τα υπηρεσιακά του καθήκοντα προκειμένου να ανταποκρίνεται ουσιαστικά και αποτελεσματικά στα καθήκοντά του αυτά.
3.    Άμεση λύση στο θέμα του Αμαξοστασίου λόγω επικινδυνότητας.
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν, γιατί
συνεχίζουν να εργάζονται χωρίς τη χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας που δικαιούνται.
Το ζήτημα τέθηκε στη χθεσινή γενική συνέλευση του σωματείου, όπως επίσης και μια σειρά από άλλα εργασιακά και όχι μόνο θέματα.
«Η νομοθεσία ορίζει ξεκάθαρα πως οι συνάδελφοι της τεχνικής υπηρεσίας, του πρασίνου, της καθαριότητας και άλλων υπηρεσιών πρέπει να είναι εξοπλισμένοι με Μέσα Ατομικής Προστασίας όπως αδιάβροχα, γάντια, γαλότσες. Δυστυχώς αυτά δεν παρέχονται στους συναδέλφους τα τελευταία χρόνια» δήλωσε στα «Χ.Ν.» η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στους ΟΤΑ και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ κ. Αθηνά Γιαννουλάκη.
Η κ. Γιαννουλάκη παρατήρησε πως η αιτία της μη χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας έχει να κάνει με την κωλυσιεργεία των διαγωνισμών που συχνά καταλήγουν άγονοι, ενώ πολλοί Δήμοι έχουν ως πρακτική να χορηγούν τα Μέσα τμηματικά.
Παράλληλα οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ δήλωσαν την πρόθεση τους να μετέχουν στην πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 24 Νοεμβρίου διεκδικώντας προσλήψεις προσωπικού. «Δεν μπορούν να αφήνουν τους Δήμους χωρίς προσωπικό και να περιμένουμε να προσληφθούν ελάχιστοι, με ελαστικές σχέσεις εργασίας για 5 και 8 μήνες, και να δουλεύουν οι Δήμοι με εργολάβους. Ότι γίνονταν με τις προηγούμενες κυβερνήσεις συνεχίζεται και με τη σημερινή» κατέληξε η κ. Γιαννουλάκη.
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ
Στη συνέλευση τέθηκε και το κτηριακό ζήτημα του αμαξοστασίου του Δήμου Χανίων. Όπως τονίσθηκε παρότι και η νυν και η προηγούμενη δημοτική αρχή είχαν ενημερωθεί για την ακαταλληλότητα και την επικινδυνότητα του για όσους εργάζονται σε αυτή λόγω της παλαιότητας δεν έχει γίνει τίποτα για εργασίες επισκευής.
Παράλληλα το σωματείο αντιδρά στην τοποθέτηση καμερών
στο Γηροκομείο καθώς δεν υπάρχει άδεια από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων . Για το σκοπό αυτό θα συνεχιστούν οι παρεμβάσεις του το επόμενο διάστημα.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Νομού Χανίων, στο έγγραφό του μεταξύ άλλων τονίζει :
«Επανερχόμενοι στο θέμα των καμερών που προτίθεστε να τοποθετήσετε στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων, εκφράζουμε εκ νέου τις αντιρρήσεις μας με τη μεθόδευση αυτή της καταγραφής της ιδιωτικής ζωής των φιλοξενούμενων ηλικιωμένων που στην πλειοψηφία τους έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας και της καταγραφής – παρακολούθησης των εργαζομένων.
Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε άμεσα, και οπωσδήποτε πριν προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια για την τοποθέτηση καμερών, αν έχετε λάβει άδεια από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Α.Π.Δ.Π.Χ.) και σε περίπτωση που πράγματι έχετε λάβει τέτοια άδεια, να μας δοθεί αντίγραφο αυτής. Επισυνάπτουμε την απάντηση της Α.Π.Δ.Π.Χ., (με αρ. πρωτ. 5332-1/9-11-2015) σε σχετικό ερώτημα του Δημοτικού Γηροκομείου».

Πληροφορίες από Χανιώτικα Νέα

δημοσίευσε ...