Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

ΜΕΤΑ: Η απεργία στις 24 Νοέμβρη να πάρει ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΑ χαρακτηριστικά



Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο σχεδιασμός της κυβέρνησης και του προεδρείου της Bουλής είναι να έχει ψηφιστεί μέχρι τις 3 του Δεκέμβρη το σύνολο του αντιλαϊκού πακέτου των μέτρων για τη δεύτερη αξιολόγηση, έτσι ώστε η κυβέρνηση να παρουσιαστεί στο Γιούρογκρουπ που θα γίνει στις 5 Δεκεμβρίου με ψηφισμένα τα μέτρα, όπως απαιτούν οι δανειστές.
Η εξέλιξη αυτή επιτάσσει την ένταση των προσπαθειών όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων, με στόχο να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή αντίδραση και καταδίκη αυτών των μέτρων.
Υπό τις νέες συνθήκες, η απεργία στις 24 Νοέμβρη πρέπει να πάρει άλλα χαρακτηριστικά και να μετεξελιχθεί σε πανεργατική παλλαϊκή απεργία και κινητοποίηση. Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει πλήρως τη θέση του ΜΕΤΑ, που υποστήριζε ότι η απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ για τις 8 Δεκέμβρη μπορεί να είναι μια απεργία εκτός χρόνου.
Για το λόγο αυτό, επιβάλλεται -έστω και την τελευταία στιγμή- η ΓΣΕΕ, οι Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα του ιδιωτικού τομέα να επανεξετάσουν της θέση τους και να μεταφερθεί η απεργία στις 24 Νοέμβρη, διασφαλίζοντας μ’ αυτό τον τρόπο την ανάγκη παλλαϊκής αντίδρασης στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης αλλά και προοπτική κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων τις μέρες που θα συζητιούνται τα μέτρα αυτά στη Βουλή.
Το ΜΕΤΑ καλεί τέλος και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των μικρών και μεσαίων επαγγελματιών, των επιστημόνων και των αγροτών να συμπαραταχθούν, μαζί με τους εργαζόμενους, σε κοινό μέτωπο για να μην περάσουν τα μέτρα και να μπει ένα τέρμα στην μνημονιακή καταστροφή της χώρας μας και στα βάσανα του ελληνικού λαού.
ΜΕΤΑ, 18-11-2016

δημοσίευσε ...