Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: Για εμάς ο κ. Φούχτελ συνεχίζει να είναι ανεπιθύμητος όπως και τα μνημόνια τους



Η «διαπραγμάτευση» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την τρόικα, η ψήφιση και εφαρμογή του 3ου μνημονίου, καθώς και η πλήρης αποδοχή των όρων που θέτουν Ε.Ε. και Ευρωζώνη για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των παραγωγικών υπηρεσιών της χώρας, ξαναφέρνουν στο προσκήνιο τον «ξεχασμένο» για λίγο καιρό κ. Φούχτελ αλλά και την αναβίωση της «Ελληνογερμανικής Συνέλευσης».
Ο ανεπιθύμητος κ. Φούχτελ, όπως τον χαρακτήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, έγινε καλοδεχούμενος και «άξιος» συνομιλητής τους, όπως δήλωσαν πρόσφατα πρωτοκλασάτα κυβερνητικά στελέχη, μετά τις μεταξύ τους συναντήσεις.
 Η αλήθεια όμως είναι ότι μέσω του «Συμφώνου Ελληνογερμανικής Συνεργασίας», που υπογράφθηκε τον Μάιο του 2010 από τον Γ. Παπανδρέου και την Α. Μέρκελ και δεν εγκαταλείφθηκε από καμία μνημονιακή συγκυβέρνηση, ούτε και από την σημερινή, επιχειρούν να ελέγξει η Γερμανική κυβέρνηση μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας (ενέργεια, υποδομές, διαχείριση απορριμμάτων κλπ).
Εκεί άλλωστε αποσκοπούσε και η προκλητική ενέργεια του κ. Φούχτελ να αποστείλει το Σεπτέμβρη του 2014, οκτασέλιδο ερωτηματολόγιο εκ μέρους της «Ελληνογερμανικής Συμμαχίας» σε Δήμους και Περιφέρειες, ζητώντας να μάθει τα περιουσιακά στοιχεία των ΟΤΑ και τον ακριβή πληθυσμό τους.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση γνωρίζουν τα σχέδια που προωθεί ο πλασιέ των εταιρειών γερμανικών συμφερόντων κ. Φούχτελ στη διαχείριση απορριμμάτων και όχι μόνο, δεν ξεχνούν επίσης και την απαξιωτική και προσβλητική για αυτούς δήλωση του, «την δουλειά που κάνουν 3.000 εργαζόμενοι στην Ελλάδα, στην Γερμανία την κάνουν 1.000» ανοίγοντας το δρόμο στην κυβέρνηση για απόλυση 5.500 εργαζομένων (σχολικοί φύλακες – δημοτικοί αστυνόμοι) στους δήμους.
Μπορεί η κυβέρνηση να έχει γίνει το καλό παιδί της τρόικας και των δανειστών και να έχει ευθυγραμμιστεί στις εντολές τους, οι εργαζόμενοι όμως έχουν εντελώς διαφορετική άποψη και συνεχίζουν τον αγώνα για να μην μετατραπεί η χώρα μας σε προτεκτοράτο και η Τοπική Αυτοδιοίκηση το όχημα προώθησης και επιβολής των γερμανικών συμφερόντων.
Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ καλεί την ΠΟΕ-ΟΤΑ και τους εργαζόμενους στην Πελοπόννησο να αντιδράσουν δυναμικά στην νέα πρόκληση της κυβέρνησης και των πρόθυμων αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Να οργανώσουν κινητοποιήσεις διαμαρτυρίαςενάντια στην παρουσία και στη συνέχιση των δραστηριοτήτων του κ. Φούχτελ και στις εργασίες του 6ου Συνέδριου της «Ελληνογερμανικής Συνέλευσης» που πραγματοποιείται στις 3, 4και 5 Νοεμβρίου στο Ναύπλιο και να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνεται, από αυτοδιοικητικούς φορείς και άλλες κοινωνικές οργανώσεις, την Πέμπτη 3 Νοέμβρη, ώρα 6μμ στην πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο.
ΜΕΤΑ-ΟΤΑ 30/10/2016

δημοσίευσε ...