Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

ΣΟΜΕΔΠ: Συμμετέχουμε στη Πανελλαδική Στάση Εργασίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τους Συμβασιούχους, Τετάρτη 28 Δεκέμβρη 2016




Πειραιάς,27/12/2016                                                  
  Αρ. Πρωτ. 22

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Σωματείο Οδηγών - Μηχανικών και Εργ/των Δήμου Πειραιά συμμετέχει στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που προκήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ για την ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016, από τις 7.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι, καλύπτει συνδικαλιστικά όλους τους εργαζόμενους συμβασιούχους και καλεί όλους τους εργαζόμενους του Δήμου ανεξαρτήτου σχέσης εργασίας, να συμμετέχουν ενεργά στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 10.00 το πρωί έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27). Θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Βασ. Σοφίας 15).

Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι εργαζόμενοι που οι συμβάσεις εργασίας τους έχουν παραταθεί μέχρι το τέλος του 2017, με ευθύνη της κυβέρνησης και της ηγεσίας της ΚΕΔΕ ζουν σε απόλυτο καθεστώς ανασφάλειας.
Οι γιορτινές ημέρες βρήκαν αρκετούς εργαζόμενους συμβασιούχους στις υπηρεσίες καθαριότητας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης απλήρωτους, χωρίς να τους έχουν καταβληθεί οι μισθοί των δεδουλευμένων τους ενώ πολλοί άλλοι θα περάσουν τις γιορτές με ένα μεγάλο ερωτηματικό, αν από τον καινούργιο χρόνο θα έχουν δουλειά ή όχι, αν θα παραταθούν οι συμβάσεις τους όπως λέει ο νόμος ή οι επίτροποι του Ελ.Συν θα συνεχίσουν να γυρίζουν πίσω τα εντάλματα πληρωμής.
Η κυβέρνηση και η ηγεσία της ΚΕΔΕ επιχειρούν τον εφησυχασμό των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος και τον αποπροσανατολισμό από τον στόχο της μόνιμης και σταθερής εργασίας με πλήρη δικαιώματα.       
Δεν αναθέτουμε σε κανέναν και δεν εμπιστευόμαστε κανέναν, πόσο μάλλον τις μνημονιακές δυνάμεις εξουσίας που για άλλα τους εμπιστεύτηκε ο λαός και άλλα έπραξαν και πράττουν, εφαρμόζοντας τις εντολές των θεσμών και του κεφαλαίου σε βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας

Τέρμα στην ανασφάλεια, την ομηρία και την εκμετάλλευση των συμβασιούχων
Καταβολή των δεδουλευμένων, ομαλή καταβολή μισθοδοσίας
Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας,
Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, γιατί καλύπτουν
πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αλλά πρωτίστως εξυπηρετούν
τις ανάγκες της κοινωνίας
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ
Για το Δ.Σ.

      Ο Πρόεδρος                           Ο Γεν. Γραμματέας

                                Μιλτιάδης Λουκίσας                     Αργύρης Φώτης

Προσυγκέντρωση Εργαζομένων Δήμου Πειραιά  στις 9.00 το πρωί στο Γκαράζ  (Ρετσίνα 45-Πειραιάς)
Ειδοποιούμε όλους τους συναδέλφους συμβασιούχους στους χώρους εργασίας μας

δημοσίευσε ...