Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: ο Δήμαρχος Φυλής ενοχοποιεί την ελεύθερη έκφραση και την διακίνηση ιδεών



Η αυταρχικότητα και η έλλειψη δημοκρατίας φαίνεται πως κυριαρχούν στις κινήσεις της Δημοτικής Αρχής Φυλής. Ασκούν πειθαρχική δίωξη σε εργαζόμενη του Δήμου Φυλής γιατί «τόλμησε», σύμφωνα με την δημοτική αρχή, να συμμετέχει σε κινηματικές δράσεις για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής και τον τερματισμό του εγκλήματος διαρκείας που διαπράττεται για χρόνια και κάποιοι έχουν σκοπό να το συνεχίσουν.

Η εργαζόμενη Ρούλα Φώτου που συμμετέχει στην ομάδα Τέχνης …. Δρώμενα «εγκλημάτησε» για την Δημοτική Αρχή Φυλής, γιατί παραβρέθηκε  στις κινηματικές εκδηλώσεις που οργάνωσε το «ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ» στην πλατεία Φυλής και πήρε μέρος στον συμβολικό στολισμό του Χριστουγεννιάτικου δέντρου με ανακυκλώσιμα υλικά και στα διασκευασμένα κάλαντα των Χριστουγέννων.
Διώκουν πειθαρχικά την εργαζόμενη που πήρε μέρος σε μία κινηματική δράση προκειμένου να εκφοβίσουν και να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και να τους αποτρέψουν από κάθε συμμετοχή τους σε κινηματικές δράσεις που έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα που θέλει να εξυπηρετήσει ο Δήμαρχος και η Δημοτική αρχή Φυλής.      
Με απόλυτη αυταρχικότητα ενοχοποιούν την ελευθερία της έκφρασης και την διακίνηση ιδεών. Προφανώς ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή Φυλής έχουν την εντύπωση ότι μπορούν να επαναφέρουν  λογικές που μας γυρνάνε χρόνια πίσω και έχουν καταδικαστεί από το εργατικό και λαϊκό κίνημα.
Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ καταδικάζει απερίφραστα την πειθαρχική δίωξη που ασκείται στη συναδέλφισα Ρούλα Φώτου και καλεί τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή να την πάρουν πίσω. 
Σχετική Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ 
AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σήμερα, Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016, την ώρα της έκτακτης συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας μας έγινε γνωστή από εργαζόμενο του Δήμου Φυλής, Ανακοίνωση-Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Φυλής για πειθαρχική δίωξη εργαζόμενης του Δήμου επειδή συμμετείχε σε κινηματική εκδήλωση διεκδικώντας την απομάκρυνση του υπερκορεσμένου πλέον Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής από την περιοχή.
Εν έτη 2016 εξακολουθούν κάποιοι να εφαρμόζον πρακτικές μεσαίωνα στοχοποιώντας την όποια πολιτική-κινηματική δράση  που ο καθένας επιλέγει να υπερασπιστεί, ανεξαρτήτως εάν συμφωνεί ή διαφωνεί.
Η πολιτική-συνδικαλιστική και κινηματική δράση δεν μπορεί να στοχοποιείται με πρακτικές εκφοβισμού και τρομοκράτησης.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ζητά άμεσα συνάντηση με τον Δήμαρχο Φυλής κ. Παππού Χρήστο, παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Φυλής, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά και να ανακληθεί η πειθαρχική δίωξη.
Δεν θα επιτρέψουμε για κανένα λόγο, πολιτικές ενέργειες και δράσεις να κρίνονται με υποκειμενικά κριτήρια και να εντάσσονται στην πειθαρχική διαδικασία προκειμένου να επικρατήσει ο φόβος.
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!
 

δημοσίευσε ...