Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ και το Β.Σ.Σ. διαδήλωσαν στο συνέδριο της ΚΕΔΕ

Γιούχαραν τον Στυλιανίδη στο συνέδριο της ΚΕΔΕ

- Οταν ο Υπουργός Εσωτερικών ανέβηκε στο βήμα άρχισαν οι αποδοκιμασίες
- Δεν τον άφηναν να μιλήσει και τον διέκοπταν διαρκώς
- Του φώναζαν: "Με ΜΑΤ και δακρυγόνα χτυπάτε τους εργάτες και στους τραπεζίτες κάνετε τις πλάτες"
- Ο Στυλιανίδης μπηκε απο το πάρκινγκ και όχι απο την κεντρική είσοδο για να αποφύγει τους διαδηλωτές
- Αστυνομικές δυνάμεις περιμετρικά του ξενοδοχείου που διεξάγεται το συνέδριο

H ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι από νωρίς στο κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας που γίνεται το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ για τα οικονομικά προβλήματα και την υποχρηματοδότηση των Δήμων.
Ο Υπουργός Εσωτερικών ήξερε την κατάσταση που επικρατεί και επελεξε να μπει στο ξενοδοχείο όχι από την κεντρική εισοδο αλλά απο το πάρκινγκ.
Οταν όμως κλήθηκε να ανέβει στο βήμα για να μιλήσει ξεκίνησαν τα όργανα. Οι εργαζόμενοι δεν τον άφηναν να ξεκινήσει την ομιλία του και τον διέκοπταν διαρκώς με τις αποδοκιμασίες τους.Εργαζόμενοι με ντουντούκες στα χέρια του φώναζαν το σύνθημα "μια νύχτα μαγική θα φύγετε με το ελικόπτερο σαν την Αργεντινή" ενώ στο βάθος ακουγόταν ήχος από ελικόπτερο. Από τις 9.30 το πρωί στην είσοδο του ξενοδοχείου που συνεδριάζουν οι Δήμαρχοι της χώρας έχουν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι της ΠΟΕ - ΟΤA οι οποίοι έχουν αναρτήσει πανό με κεντρικό σύνθημα " οι αντοχές μας εξαντλήθηκαν, οι ανοχές μας τελείωσαν".

Μαζί τους και οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι". 

Πηγή: newsit.gr 

--------------------------------------------------

Παρουσία κλιμακίου βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην πανελλαδική κινητοποίηση των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Κλιμάκιο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αποτελούμενο από τους βουλευτές Δημήτρη Στρατούλη, Ανδρέα Ξανθό, Καραγιαννίδη Χρήστο, Μαρία Μπόλαρη, Μπάρκα Κωνσταντίνο, Σταμπουλή Αφροδίτηκαι Ουζουνίδου Ευγενία παρευρέθηκαν στη σημερινή πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».
 
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εξέφρασαν την αμέριστη αλληλεγγύη και στήριξή τους στον αγώνα των 4.000 εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» για την καταβολή των δεδουλευμένων μισθών τους και για τη διασφάλιση της εργασίας τους μετά τις 30/9/2012 όπου τελειώνει η παράταση αυτού του προγράμματος και οι συμβάσεις εργασίας τους. Σε διαφορετική περίπτωση όχι μόνο κινδυνεύουν οι εργαζόμενοι σε αυτό το πρόγραμμα να χάσουν την εργασία τους αλλά και οι 130.000 ηλικιωμένοι και ΑμΕΑ, που υπάγονται σε αυτό το πρόγραμμα, να στερηθούν την κοινωνική στήριξή τους σε μια περίοδο μάλιστα που εφαρμόζονται σε βάρος τους βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεσμεύτηκαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα πάρει πολιτικές πρωτοβουλίες, ακόμα και με κατάθεση σχετικής τροπολογίας στη Βουλή, για την εξασφάλιση σταθερής και μόνιμης χρηματοδότησης του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», για κατοχύρωση όλων των θέσεων εργασίας των εργαζομένων σε αυτό το πρόγραμμα και την εξόφληση όλων των δεδουλευμένων τους των τελευταίων 8 μηνών

πηγή :askota

δημοσίευσε ...