Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Απεργοσπάστης ο Δήμαρχος Πειραιά



Καμία εντύπωση δεν μας προκαλεί το γεγονός ότι ο Δήμος Πειραιά θα λειτουργήσει κανονικά το διήμερο 29 – 30 Αυγούστου και δεν θα συμμετάσχει στο κλείσιμο των δήμων  παρά την απόφαση που έχει πάρει η ΠΕΔΑ και η ΚΕΔΕ.
Και αυτό το κάνει, όχι για να μην δυσαρεστήσει τους δημότες που θα βρουν κλειστό το δημαρχείο για τις συναλλαγές τους αλλά γιατί απλά «χέρι που σε ταΐζει δεν το δαγκώνεις».
Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που ο «αντικαλλικρατικός» και «αντιμνημονιακός» δήμαρχος Πειραιά κος Βασίλης Μιχαλολιάκος δείχνει το  πραγματικό νεοφιλελεύθερο πρόσωπό του και την κυβερνητική του νοοτροπία. Να θυμίσουμε τις ιδιωτικοποιήσεις των παραλιών του Πειραιά, την «αξιοποίηση» της δημοτικής περιουσίας που προωθεί, την απαξίωση των υπηρεσιών και των εργαζομένων του Δήμου και τις συνεχείς αναθέσεις εργολαβιών σε ιδιώτες.

Η μνημονιακή πολιτική της κυβερνητικής τρόικας ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ που υπηρετεί ο δήμαρχος Πειραιά όπως και άλλοι «ομογάλακτοι» δήμαρχοι στοχεύει στην άλωση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των δήμων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προς όφελος φυσικά των Ιδιωτών και σε  βάρος των υπερχρεωμένων ήδη πολιτών που θα επωμιστούν τα υπερτιμημένες και αμφιβόλου ποιότητας υπηρεσίες των εργολάβων.

Η οικονομική ασφυξία που έχει επιφέρει η μείωση της κρατικής επιχορήγησης  κατά 60%,  οι «παράλογοι» δανεισμοί και η κακοδιαχείριση των οικονομικών των Δήμων, σε συνδυασμό με την απαγόρευση  προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και της εργασιακής εφεδρείας – απόλυσης , οδηγούν στην πλήρη κατάρρευση των υπηρεσιών  και των κοινωνικών δομών.

Οι απεργοσπάστες σημερινοί δήμαρχοι που ψάχνουν να βρουν πρόσκαιρες και επιφανειακές οικονομικές λύσεις μέσω των κομματικών τους «γνωριμιών», μετατοπίζουν και μεγεθύνουν στην ουσία το σοβαρό οικονομικό πρόβλημα που έχουν οι Δήμοι τους προκειμένου να έχουν ένα καλό επικοινωνιακό προφίλ.

Ο δήμαρχος Πειραιά που τον καταγγέλλουν και όχι άδικα οι υπόλοιποι δήμαρχοι Αττικής για έξτρα δωράκια από την κυβέρνηση (πρόσφατα 500 χιλιάδες ευρώ) , γνωρίζει πως τα Μνημόνια, ο «Καλλικράτης» , η τρόικα και η τρικομματική Κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ χρεοκοπούν την Τ.Α και τους Δήμους.

Αλλά δεν θέλει με τις κινητοποιήσεις των ΟΤΑ να τσαλακωθεί η εικόνα τους κόμματος του και της κυβέρνησης.

Και για αυτό θυσιάζει τα συμφέροντα του δήμου και των πολιτών του Πειραιά για την εξυπηρέτηση των κομματικών συμφερόντων της Νέας Δημοκρατίας.

Ο δήμαρχος Πειραιά πρέπει να καταλάβει όμως πως όταν έρθει η ώρα  που δεν θα  μπορεί να εξυπηρετήσει τα παιδιά των δημοτών του Πειραιά ή που δεν θα μπορεί να λειτουργήσει καμιά κοινωνική υπηρεσία και να πληρώσει την μισθοδοσία του προσωπικού τότε δεν θα υπάρχουν δικαιολογίες.

Βασίλης Γκιτάκος
Μέλος του Γεν.Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ
με την ΑΣΚ-ΟΤΑ

δημοσίευσε ...