Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Κλείνουν το Δημαρχείο Κερατσινίου - Δραπετσώνας οι απλήρωτοι εργαζόμενοι και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου

Απλήρωτοι παραμένουν οι διακόσιοι περίπου εργαζόμενοι στην δημοτική επιχείρηση ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας. Από τον περασμένο Αύγουστο του 2011 έχουν να δουν κανονικό μισθό οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση, αφού η δημοτική αρχή περιορίζεται μόνο στην καταβολή έναντι του μισθού τους, δημιουργώντας έτσι αυξημένα βιοποριστικά προβλήματα για τον κάθε εργαζόμενο.

Εκπνέει μάλιστα σήμερα Τρίτη 7/8/2012 η «διορία» που έχει δώσει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας στη Δημοτική Αρχή για τακτοποίηση των οφειλών των δεδουλευμένων των εργαζομένων στη δημοτική επιχείρηση και προχωρά σε κινητοποιήσεις με συμβολικό κλείσιμο του Δήμου.
Οι 200 απλήρωτοι εργαζόμενοι στην ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ. απασχολούνται κατά κύριο λόγο στις κοινωνικές δομές του Δήμου όπως Βοήθεια στο Σπίτι, βρεφικούς σταθμούς, σε προγράμματα Α.Μ.Ε.Α, συνταξιοδοτικά προγράμματα, ωδείο, γυμναστήρια κλπ.

Ο εμπαιγμός που εισπράττουν τόσο από τη διοίκηση της επιχείρησης όσο και από την δημοτική αρχή και τον δήμαρχο Κερατσινίου – Δραπετσώνας, έχει εξαντλήσει πλέον τις αντοχές και τις ανοχές τους. Από τη μία η μνημονιακή πολιτική της συγκυβέρνησης με τις περικοπές στους μισθούς και τα επιδόματα, η αυξημένη φορολόγηση και τα χαράτσια και από την άλλη η κακοδιαχείριση των οικονομικών του Δήμου από την παρούσα Δημοτική Αρχή και η μη κανονική καταβολή της μισθοδοσίας τους επί ένα χρόνο, έχουν φέρει τους εργαζόμενους σε εξοντωτικό σημείο να μην μπορούν πλέον να ανταποκριθούν ούτε στις πιο βασικές ανάγκες επιβίωσης.

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας δεν μπορεί να σπαταλά χρήματα για την εφαρμογή μεγαλεπήβολων σχεδίων για πίστες φόρμουλας, που στην ουσία θα μείνουν ανεφάρμοστα και να αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους.

Η συνέχεια αναμένεται να είναι ακόμα πιο δύσκολη τόσο για τους εργαζόμενους στην δημοτική επιχείρηση του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας, όσο και για όλους τους εργαζόμενους στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις δημοτικές επιχειρήσεις της χώρας.

Οι αυξημένες αρμοδιότητες που δόθηκαν στους Δήμους με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» δεν συνοδεύτηκαν και με τους ανάλογους πόρους από την πολιτεία όπως αρχικά είχε εξαγγείλει, αντίθετα υπήρξε δραματική μείωση στις επιχορηγήσεις η οποία μάλιστα μείωση θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο από τον μήνα Αύγουστο.

Η νεοφιλελεύθερη συγκυβέρνηση της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ σχεδιάζει την διάλυση και οριστική κατάργηση των κοινωνικών δομών των Δήμων, σχέδιο που θα επιφέρει κλείσιμο των δημοτικών επιχειρήσεων, απολύσεις εργαζομένων, ακόμα περισσότερη αύξηση της ανεργίας καθώς και τους οικονομικά αδύναμους επωφελούμενους των προγραμμάτων (Β.Σ.Σ.,Κ.Η.Φ.Η, παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς κ.α) θα τους καταστήσει «έρμαια» στις ορέξεις των ιδιωτών.

Η οικονομική καταστροφή των Δήμων από τις μειωμένες επιχορηγήσεις και από την υπερχρέωση λόγω δανείων που έχουν οι περισσότεροι, οδηγεί στην αποδόμηση όλων των κοινωνικών δομών και στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών τους (καθαριότητα, πράσινο, ηλεκτροφωτισμός κλπ), οδηγεί στην απώλεια του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών των Δήμων και εξυπηρετεί μόνο τα ιδιωτικά συμφέροντα και τους μεγαλοεργολάβους.

Η μόνη λύση είναι η ανατροπή μέσα από πραγματικούς και δυναμικούς αγώνες αυτής της πολιτικής που στραγγαλίζει οικονομικά την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους εργαζόμενους σε αυτήν.

Διασφαλίζοντας τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι Δήμοι πρέπει να αναλάβουν όλα τα κοινωνικά προγράμματα και τις κοινωνικές υπηρεσίες των δημοτικών επιχειρήσεων και οι εργαζόμενοι σε αυτά να περάσουν στους Δήμους με μόνιμη σχέση εργασίας ή αορίστου χρόνου.

δημοσίευσε ...