Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Κολιζέρα: Θέλουμε μόνιμη λύση και όχι παράταση

Μόνιμη και όχι προσωρινή λύση μέσω παράτασης ζητούν οι εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Πέμπτη 30 Αυγούστου* στο υπουργείο Εσωτερικών. Αυτό δηλώνει στη συνέντευξή της στην aftodioikisi.gr η πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων στην Αττική κ. Σοφία Κολιζέρα. Μάλιστα στρέφεται κατά ης πλειονότητας των δημάρχων γιατί «δεν είχαμε την ουσιαστική της συμπαράσταση».

 Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης της κ. Κολιζέρα είναι το εξής:
Κυρία Κολιζέρα, πώς κρίνετε τις πληροφορίες που φέρουν την ΚΕΔΕ να ζητεί την παράταση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» μέχρι τα τέλη του χρόνου;
Μας υποχρέωσε η ΚΕΔΕ. Είναι τραγικό αυτό. Πάλι στην αβεβαιότητα; Κάθε λίγο και λιγάκι παράταση; Εμείς θέλουμε μόνιμη λύση και να παραμείνουμε στη δουλειά μας. Έχουμε μπει αξιοκρατικά μέσω ΑΣΕΠ και όχι ρουσφετολογικά.

Πραγματοποιείτε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 30 Αυγούστου έξω από το υπουργείο Εσωτερικών. Μια ημέρα νωρίτερα οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που κάνει η ΠΕΔΑ διαμαρτυρόμενη για τα οικονομικά. Εσείς δε θα πάτε;
Όχι. Θα πάνε οι εργαζόμενοι από τους παιδικούς. Εμείς, την ημέρα που κάνουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, η οποία είχε αποφασιστεί προ μηνός, επειδή θα έχει και έκτακτο Συνέδριο η ΚΕΔΕ, θα πάμε να κάνουμε παράσταση διαμαρτυρίας και θα ζητήσουμε να μεσολαβήσουν ώστε να υπάρξει ουσιαστική λύση και όχι λύση-τσόντα. Να μας βοηθήσουν ουσιαστικά.

Γιατί δε σας βοηθούν, δε στέκονται αρωγοί σας;
Όχι. Διότι τόσα χρόνια άμα είχαμε την ουσιαστική συμπαράσταση της πλειονότητας των δημάρχων, δε θα είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο. Επαναλαμβάνω: θέλουμε μόνιμη λύση, διασφάλιση των θέσεων εργασίας και φυσικά τα δεδουλευμένα μας, που σε πολλές περιπτώσεις φτάνουν και τους 8 μήνες. Δεν είμαστε παρίες κανενός. Όπως αυτοί διαμαρτύρονται για τις μειώσεις στους μισθούς τους, έτσι και εμείς φωνάζουμε και απαιτούμε τα δεδουλευμένα μας, τα οποία είναι σαφώς πολύ μικρότερα από ενός δημάρχου ή ενός αντιδημάρχου και ενός υπουργού ή βουλευτή που δεν κάνει ουσιαστικές μειώσεις στους μισθούς τους και δεν έχει καμία καθυστέρηση στις πληρωμές.

πηγή: aftodioikisi.gr

δημοσίευσε ...