Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Συμπαράσταση της ΑΣΚ - ΟΤΑ στους Συλλόγους Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. του νομού Ηρακλείου Κρήτης

Η ΑΣΚ-ΟΤΑ συμπαραστέκεται και συμμετέχει στη κινητοποίηση των   (3) Συλλόγων των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. του Νομού Ηρακλείου Κρήτης με την 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ τη ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 .

Η ΑΣΚ-ΟΤΑ εκφράζει την κατηγορηματική της αντίθεση στην απόφαση του Δήμου Μαλεβιζίου να εκχωρήσει σε ιδιώτες την αποκομιδή και μεταφορά των απορριμμάτων, συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ.

Καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου για την απόφασή της  εκχωρήσει  την αρμοδιότητα της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτες.
Καλούμε  την δημοτική αρχή να ανακαλέσει αμέσως την απόφασή της  και να διεκδικήσει προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού για το έργο της αποκομιδής και της μεταφοράς των απορριμμάτων

Οι  ΟΤΑ δεν πρέπει να γίνουν πεδίο εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών που θέλουν την ιδιωτικοποίηση των πάντων από την διαχείριση των απορριμμάτων ως τις κοινωνικές δομές.

Εμείς επιμένουμε στην διατήρηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α.

Η ιδιωτικοποίηση είναι σίγουρο πως θα φέρει απολύσεις προσωπικού, και αύξηση της ανεργίας ενώ ταυτόχρονα θα επιβαρύνει πολύ τους δημότες με τις αυξήσεις των δημοτικών τελών.

Η ΑΣΚ-ΟΤΑ καλεί όλους εργαζόμενους  και όλους τους συναδέλφους των  Ο.Τ.Α. του Νομού Ηρακλείου Κρήτης να  συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση και με τον αγώνα τους  να σταματήσουν την  δημοπρασία για την ιδιωτικοποίηση.

Αθήνα 6/08/2012          η Γραμματεία της ΑΣΚ-ΟΤΑ

Η ανακοίνωση σε μορφή Word ΕΔΩ

δημοσίευσε ...