Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

"Νούμερα", τα ...νούμερα της κρουαζιέρας ...???

Τα παραμύθια με τα νούμερα της κρουαζιέρας...

Τους δουλεύει ψιλό γαζί και συνεχίζει τα παραμύθια του ο "Πάπας" του μεγάλου λιμανιού, όπως τον λένε στην Πλατεία Κοραή. Έτσι, κοντεύει να τρελάνει κόσμο και κοσμάκη με τα νούμερα για ...την κρουαζιέρα. 

Σήμερα μας έχουν φλομώσει στα ψέματα για την δήθεν άνοδο της κρουαζιέρας.
Στον Πειραιά - λέει- αναμένεται το 2013 να είναι μια ανοδική χρονιά με 2,2 εκατομμύρια τουρίστες και 710 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων. Φαίνεται πως κανείς δεν θυμάται ότι τα ίδια τους έλεγε και τα προηγούμενα χρόνια.Η μόνη διαφορά ήταν ότι πέρσι μιλούσε για περίπου 800 και πρόπερσι για 900 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Δηλαδή, κάθε χρόνο από την πλήρη άρση του καμποτάζ χάνονται σχεδόν 100 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων.

Αντίθετα προβάλλουν αποσπασματικά πως αυξήθηκαν κατά 100% οι προσεγγίσεις, αλλά εννοούν τα δρομολόγια των πλοίων μιας και μοναδικής εταιρείας που προγραμματίζει 74 για το 2013 έναντι 33 επισκέψεις το 2012.

Όσο αφορά στα έσοδα από την κρουαζιέρα πανηγυρίζουν ότι από τα 230 εκατομμύρια ευρώ μπορεί να φθάσουν την επόμενη χρονιά στα 260 εκατομμύρια ευρώ, ενώ έλεγαν πως με την πλήρη άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα θα είχαμε έσοδα πάνω από 1 δισ. ευρώ.

Τώρα για τα περί δημιουργίας 4.000 θέσεων εργασίας από την άνοδο στην κρουαζιέρα και μάλιστα μέσα στην επόμενη χρονιά, δεν θέλω να τα σχολιάσω γιατί είναι πιθανόν να μας διαβάζουν και άνεργοι από το λιμάνι του Πειραιά και μπορεί να τους στεναχωρήσουμε γιορτινές ημέρες...


Πηγή : reportaznet.

δημοσίευσε ...