Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Συνάντηση Αυτόνομης Παρέμβασης και δικτύου αλληλεγγύης Γερμανίας.

Χτες (Τρίτη 24 / 9) και μετά την μεγαλειώδη πανδημοσιουπαλληλική συγκέντρωση  και πορεία διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, υπήρξε συνάντηση μελών της Αυτόνομης Παρέμβασης με την αντιπροσωπεία δικτύου ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ από την Γερμανία, το οποίο έχει πολύ πλούσια δράση στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη.
Πρέπει να αναφέρουμε ότι η συνάντηση κλείστηκε έπειτα από πρωτοβουλία του Νίκου Καλόγηρου, μέλους της Αυτόνομης Παρέμβασης στο Δ.Σ. της ΔΟΕ και στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.

Πέραν  της ενημέρωσης για την  κατάσταση που  έχουν περιέλθει από την εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής τα τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι και το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας και τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει η νεοφιλελεύθερη πολιτική των μνημονίων σε παιδεία, υγεία, τοπική αυτοδιοίκηση και σε άλλες δημόσιες και κοινωνικές υπηρεσίες που ανέπτυξαν στα μέλη του δικτύου, τα μέλη της Αυτόνομης Παρέμβασης. 

Έγινε μια πολύ καλή και εποικοδομητική συζήτηση με ανταλλαγή απόψεων   πάνω σε θέματα αλληλεγγύης, αντιμετώπισης της σκληρής και βάρβαρης λιτότητας, κινημάτων και σε οργανωτικά θέματα  του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος σε Ελλάδα και Γερμανία.
Τα μέλη του δικτύου ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ έκαναν γνωστό ότι από τα αποτελέσματα των εκλογών ο λαός της Γερμανίας και κατ’ επέκταση οι λαοί της Ευρώπης δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα καλύτερο από την συνέχιση και σκλήρυνση της πολιτικής λιτότητας της Άγκελα Μέρκελ και των τραπεζών και πως προς την κατεύθυνση της ρήξης και της ανατροπής  αυτής της πολιτικής πρέπει μαζικά να κινηθεί κάθε εργατικό και λαϊκό κίνημα στις χώρες της Ευρώπης.
Το «κλου» της συνάντησης ήταν ότι τον κύριο Φούχτελ, υπουργό εξωτερικών υποθέσεων της κ. Μέρκελ, όπως βαρύγδουπα μας τον έχει συστήσει η μνημονιακή συγκυβέρνηση, στη Γερμανία δεν τον ξέρει ούτε η μάνα του. Δεν είναι τυχαίο ότι από την 15 μελή επιτροπή του δικτύου ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ της Γερμανίας ουδείς τον εγνώριζε … έτσι για να καταλάβουν όλοι σε ποιους έχουν οι μνημονιακοί υπηρέτες δώσει τα κλειδιά του τόπου μας να κάνουν κουμάντο και σε ποιους οι «βλαχο-υπουργοί-δήμαρχοι-περιφερειάρχες» κάνουν «τεμενάδες» !!!
Η συνάντηση έκλεισε με το ραντεβού που δόθηκε και από τις δύο πλευρές να βρεθούν στο σημερινό (Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου) Αντιφασιστικό - Αντιμνημονιακό συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα Συνδικάτα στις 6.00 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος.

δημοσίευσε ...