Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Ο φόβος φυλάει τα έρμα ...;

Παρά του γεγονότος ότι πέρασαν ήδη πέντε ημέρες από την ανακήρυξη των νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, σήμερα ο πλεοψηφών σύμβουλος, επικαλούμενος προσωπικά προβλήματα (τα οποία σεβόμαστε), σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μας ενημέρωσε ότι την Τετάρτη θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ προκειμένου να εκλέξουμε τα μέλη του προεδρείου του Σωματείου. 

Πέραν του τυπικού του προβλήματος της εκλογής προεδρείου που αυτό δεν μπορούν να το αποτρέψουν ή να το αποφύγουν, τίθεται και ουσιαστικά το πρόβλημα της καθυστέρησης της ανάδειξης του προεδρείου και της συγκρότησης σε σώμα του διοικητικού συμβουλίου, γιατί υπάρχουν σοβαρά θέματα όπως οι υπερωρίες, το γάλα, οι βάρδιες του συνεργείου και  άλλα που ζητούν την άμεση παρέμβαση και λύση του Σωματείου.

Οι "υπόγειες διαδρομές" που ακολούθησαν οι συνάδελφοι του "ενιαίου" προεκλογικά και τους απέδωσαν την ισχνή πλειοψηφία της μιας παραπάνω έδρας, φαίνεται να  συνεχίζονται και μετεκλογικά.

Είναι η δεύτερη φορά που μόνοι τους χωρίς καμία ενημέρωση στα υπόλοιπα εκλεγμένα μέλη του συμβουλίου επισκέπτονται το δημαρχιακό μέγαρο και την δημοτική αρχή. Γεγονός που δίνει στον καθένα το δικαίωμα να σκεφτεί ότι πρόκειται για προσωπικές συνδιαλλαγές και όχι για Σωματειακές διεκδικήσεις.

Βρίσκουν χρόνο να πηγαίνουν οι "ενιαίοι" στο δημαρχείο αλλά δεν βρίσκουν χρόνο για να συσταθεί σε σώμα το διοικητικό συμβούλιο και από κοινού να βρούμε λύσεις.

Προτιμούν να χρησιμοποιούν τις διαπροσωπικές και κομματικές σχέσεις που έχουν με τη δημοτική αρχή και τον δήμαρχο, από τις συλλογικές αποφάσεις του Δ.Σ. και της Γενικής Συνέλευσης.

Απαξιώνουν με τη στάση τους την επιλογή των συναδέλφων που μας κατέταξαν με την εμπιστοσύνη τους, ενισχυμένη δύναμη στο διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου.

Καταλαβαίνουμε απόλυτα την ταραχή που τους έχει πιάσει να βγουν αληθινοί στις προεκλογικές δεσμεύσεις τους προκειμένου να υφαρπάξουν ψήφους, για αποπληρωμή των δεδουλευμένων υπερωριών στη μισθοδοσία του Απριλίου, παρ' ότι ήξεραν από πριν, ακόμα και οι "πέτρες", ότι το ΦΕΚ της καθιέρωσης των υπερωριών δεν έχει αναδρομική ισχύ. Δικαιολογημένος και ο "οργασμός" που επικρατεί στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες να βρεθεί ο τρόπος να μην χαθούν οι τρεις μήνες δεδουλευμένων υπερωριών, καθώς και οι τιτάνιες προσπάθειες των συναδέλφων στις υπηρεσίες αυτές να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα των αιρετών.

Αλλά δεν είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος, δεν είμαστε εμείς αυτοί που κάνουν την οικονομική ανέχεια των συναδέλφων μας, που την δημιούργησε η μνημονιακή πολιτική που "ασπάζεται" και εφαρμόζει ο κ. δήμαρχος, αντικείμενο εκμετάλλευσης. 

Δεν είμαστε εμείς αυτοί που ποδοπατούμε την αξιοπρέπεια των συναδέλφων για τα αυτονόητα, όπως είναι η αποπληρωμή των δεδουλευμένων, μετατρέποντας τους σε επαίτες.

Είμαστε αυτοί που χρησιμοποιούμε μόνο την αλήθεια στο λόγο μας και μπορούμε να κοιτάμε τους συναδέλφους μας ίσα στα μάτια.

Είμαστε αυτοί που έχουμε αποδείξει ότι μαζί με τους συναδέλφους μας μπορούμε δυναμικά να διεκδικήσουμε αυτά που θέλουν αυταρχικά άλλοι να μας αρπάξουν ... !

Δεν αλλάζουμε, δεν συναλλασσόμαστε και δεν υποτασσόμαστε.
 

Το σύνθημα μας που εδραιώθηκε στις εκλογές "Νικάμε το φόβο, τον ΦΟΒΟ μας να έχουν", κερδίζει όλο και περισσότερους συναδέλφους και όπως λέει ο σοφός λαός μας για αυτόν : "ο φόβος φυλάει τα έρμα".

Μόνο που τα "έρημα" στη συγκεκριμένη περίπτωση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ...!!! 
 
 Απρίλιος 2013                                    ΕΛ. ΑΓ. ΕΚ.



           



  


δημοσίευσε ...