Σάββατο 6 Απριλίου 2013

«Απειλές» και νέες «κόκκινες» γραμμές σε μαύρο φόντο με απολύσεις

Πάλι κόκκινες γραμμές τραβάνε στην Αγ. Κωνσταντίνου και στη ΔΗΜΑΡ, αλλά αυτή τη φορά τις τραβάνε πάνω στο μαύρο φόντο των χιλιάδων απολύσεων εργαζομένων, που θα τους οδηγήσει βιαίως στην ανεργία και την ανέχεια.

Εμπαιγμό αίσχιστου είδους αποτελούν οι λεονταρισμοί της ΔΗΜΑΡ και της υπόλοιπης συγκυβέρνησης προκειμένου να δείξουν ότι διαπραγματεύονται σκληρά το μέλλον χιλιάδων  εργαζομένων που επιτακτικά ζητάει η τρόικα και το κεφάλαιο να απολυθούν.

Έχουν αποδείξει όμως έμπρακτα πόσο ανίκανοι, άβουλοι και μοιραίοι για τους εργαζόμενους και το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού είναι στις διαπραγματεύσεις τους.

Για άλλη μια φορά θα υποκύψουν στις επιταγές της τρόικα και για επινίκια θα μας πουν ότι γλυτώσαμε τα …χειρότερα, πρόσφατο το παράδειγμα του χαρατσιού των ακινήτων που το βάφτισαν «ενιαίο τέλος» και … «έζησαν αυτοί καλά κι εμείς χειρότερα»!

Είναι παραπάνω από βέβαιο ότι η εντεταλμένη του μεγάλου κεφαλαίου στην χώρα μας, τρικομματική συγκυβέρνηση, δεν αποκλίνει ούτε στο ελάχιστο από τις εντολές που τις δίνουν οι τοκογλύφοι δανειστές και οι εντολές είναι η συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, οι απολύσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.

Η μόνη επιλογή που μένει στην εργατική τάξη είναι η ένταση του αγώνα για ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και αυτών που την εφαρμόζουν.

Τα εκβιαστικά διλήμματα δεν μας τρομάζουν και οι εργαζόμενοι δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε καμιά νέα θυσία για να συντηρήσουν αυτοί το σύστημα και τα προνόμιά τους.

Την Κυριακή 7 Απρίλη 2013 στις 6.30μ.μ. όλοι στο Σύνταγμα (προσυγκέντρωση στις 6.00μ.μ. στα Προπύλαια) δίνουμε ξανά το αγωνιστικό μας παρών συνεχίζοντας τον αγώνα της ανατροπής και της ελπίδας.

Ακολουθεί ενημερωτικό δημοσίευμα από την ιστοσελίδα aftodioikisi.gr

Ακόμη και θέμα παραμονής της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση θέτουν στην Αγ. Κωνσταντίνου σε περίπτωση που συνεχιστεί η προσπάθεια να τεθεί εκτός διαπραγμάτευσης με την τρόικα και άρα εκτός κυβέρνησης, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr  στη ΔΗΜΑΡ θεωρούν ότι το κόμμα έχει ταυτιστεί με τις μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο και αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά (δηλαδή, ακόμη και την αποχώρηση από την κυβέρνηση) στην περίπτωση που η κυβέρνηση επιχειρήσει να αλλάξει το σχέδιο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και να βάλει τον ίδιο τον κ. Μανιτάκη στο περιθώριο.

«Ο Σαμαράς θα επιμείνει στο σχέδιο Μανιτάκη»

Οι συγκεκριμένες πληροφορίες έφτασαν και στο Μέγαρο Μαξίμου και γι’ αυτό το λόγο υπήρξε σήμερα το βράδυ επικοινωνία μεταξύ του γραμματέα συντονισμού της κυβέρνησης (και «επιτηρητή» του Α. Μανιτάκη) Δ. Βαρτζόπουλου με το Δ. Χατζησωκράτη κατά τη διάρκεια της οποία ο στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά διαβεβαίωσε το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ ότι ο πρωθυπουργός κατά την επικείμενη συνάντησή του με την τρόικα το πρωί της Κυριακής θα επιμείνει στο σχέδιο Μανιτάκη.

δημοσίευσε ...