Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Η «σαμάρειος» μέθοδος του κοινωνικού αυτοματισμού και του αποπροσανατολισμού

«Θέλετε σχολικούς φύλακες ή νοσηλευτές;» «Θέλετε δημοτική αστυνομία που κυνηγά το παρεμπόριο ή ΕΛΑΣ για αυξημένη αστυνόμευση;» Κάπως έτσι, θρασύτατα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ακυρώνει το έργο των δύο συγκεκριμένων δημοτικών υπηρεσιών, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τη διαθεσιμότητα – απόλυση 2.500 σχολικών φυλάκων και 3.500 δημοτικών αστυνομικών.

Ουσιαστικά, τι κάνει; Βάζει τον πολίτη να διαλέξει τη μία κοινωνική – επαγγελματική ομάδα από την άλλη και έμμεσα βάζει σε λειτουργία τον... κοινωνικό αυτοματισμό. Δε μας λέει, όμως, στην περίπτωση των σχολικών φυλάκων, για παράδειγμα, ποιος θα φυλάει τα γήπεδα, τα σχολεία, τα νεκροταφεία κτλ., όταν αυτοί οσονούπω τεθούν σε διαθεσιμότητα και απολυθούν. Οι εταιρείες σεκιούριτι; Οι ιδιώτες δηλαδή; Μάλλον...

ΟΤΑΝ Ο ΥΠΟΥΡΓΌΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ...
...γίνεται σπόνσορας ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων

Δε μας είπε, επίσης, τι δουλειά είχε ο υπουργός του επί της Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, σε εκδήλωση του Ομίλου «Ακμή», προτού καλά καλά στεγνώσει το μελάνι για την κατάργηση 52 ειδικοτήτων στα επαγγελματικά και τεχνικά λύκεια (σ.σ.: ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός όμιλος εμπλέκεται στο σχέδιο «Αθηνά», την κατάργηση και τη συγχώνευση ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ το ΙΕΚ του έχει και τις περισσότερες από τις ειδικότητες που καταργήθηκαν).

Πολλώ δε μάλλον, δε μας εξήγησε ο Πρωθυπουργός τι εννοούσε ο υπουργός του επί της Παιδείας, όταν είπε στην εκδήλωση ότι «μπορεί πυλώνας της εκπαίδευσης στον τόπο μας να είναι η δημόσια εκπαίδευση, όμως αυτό δεν μας... αποτρέπει να έχουμε υγιείς επιχειρηματικές δραστηριότητες όπως αυτή του Ομίλου “Ακμή”. Τέτοιες επενδύσεις και πρωτοβουλίες σηματοδοτούν μία νέα εποχή για την πόλη και τη χώρα γενικότερα». Μήπως εννοούσε ιδιωτικά πανεπιστήμια;

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με μικροπολιτική και εκβιαστικά διλήμματα σε εργαζομένους και ελληνική κοινωνία, προσπαθεί να στρέψει την προσοχή αλλού, από τα πραγματικά προβλήματα που έφεραν τα μνημόνια και τα δύο κόμματα, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ: στον κοινωνικό αυτοματισμό, στο να κατηγορεί η μία κοινωνική ομάδα την άλλη. Και το έχει καταφέρει μέχρι στιγμής.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ...
...στα κεντρικά δελτία των οκτώ!

Κύριε Σαμαρά, και οι δημοτικοί αστυνομικοί χρειάζονται και οι σχολικοί φύλακες και οι νοσηλευτές. Όπως επίσης χρειάζονται επί τοις πράγμασι να υπάρξουν ανάπτυξη και εργασία για όλους, με αξιοπρεπείς μισθούς και ωράρια. Διότι, όπως παρατηρούμε όλοι, ανάπτυξη και εργασία υπάρχει μόνον κάθε βράδυ στις 8, στα δελτία ειδήσεων των επιχειρηματιών – καναλαρχών. Πουθενά αλλού!

Για θυμηθείτε: είχε πει ο υπουργός σας επί της Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, μετά του ευρωπαίου επιτρόπου για την Περιφερειακή Ανάπτυξη Γιοχάνες Χαν, ότι θα αρχίσουν τα μεγάλα έργα στους πέντε αυτοκινητόδρομους τον Απρίλιο, και αυτό άμεσα θα δημιουργούσε χιλιάδες θέσεις εργασίας; Το είχε πει. Άρχισαν; Όχι. Κάνατε κάτι για αυτό; Όχι.

Μόνο διόδια ξέρετε να χτίζετε στους φτιαγμένους από τα χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων δρόμους προκειμένου να εισπράξουν ακόμα περισσότερα οι φίλοι ιδιώτες που τους διαχειρίζονται και τους έχουν σε μαύρο χάλι.

Για να μη θυμηθώ αυτήν την αξέχαστη ατάκα του υπουργού σας επί της Εργασίας (;;;;) Γιάννη Βρούτση, που τον έσωσε ο μνημονιακός του φίλος, υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στον πρόσφατο ανασχηματισμό, επειδή είναι καλό και υπάκουο μνημονιακό παιδί: το «αρχίζουμε πόλεμο κατά της ανεργίας».

Όταν το είπε, τον φαντάστηκα να «ντύνεται» επαναστάτης του 1821 και να ορμά να σκοτώσει το «τέρας». Αλλά εκ του αποτελέσματος φαίνεται η διάθεση: «όποιος στον πόλεμο πάει για να πεθάνει, στρατιώτη μου, τον πόλεμο τον χάνει», λέει το τραγούδι, και φαίνεται στο πού είχε σκαρφαλώσει η ανεργία το Μάρτιο 2013, σύμφωνα με τη Eurostat: 26,8%, όταν το Μάιο η μέση τιμή στην ευρωζώνη ήταν 12,1% και στο σύνολο της ΕΕ 10,9%.

Κύριε Σαμαρά, αυτό που χρειάζεται είναι να εγκαταλείψετε τα μνημόνια και να σταματήσετε να πουλάτε τα πάντα στους δανειστές και στα διαπλεκόμενα αντί πινακίου φακής τα πάντα. Να σταματήσετε να εξαθλιώνεται τους έλληνες πολίτες, με απολύσεις, ελαστικές σχέσεις εργασίας, μισθούς – μπουρμπουάρ κτλ., στο όνομα ενός δήθεν καθαρού, χωρίς διαφθορά, γρήγορου και ευέλικτου δημόσιου τομέα, και στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης όσον αφορά στον ιδιωτικό τομέα.

Ο «ΘΕΙΟΣ» ΒΑΓΓΕΛΗΣ...
...και η «Αριστερή Πτέρυγα» του Αντώνη

Άλλωστε, μιας και πολλά μέρη του κόμματός σου (με πρώτο και καλύτερο τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και απόγονο Μητσοτάκη) κατηγορούν πολλούς δημόσιους υπαλλήλους πως μπήκαν με «μπάρμπα από την Κορώνη στο Δημόσιο», για αυτό και πρέπει να φύγουν, γιατί δεν ισχύει το ίδιο και για τον εκπρόσωπό μας στην Παγκόσμια Τράπεζα τον οποίο πρόσφατα διόρισε ο υπουργός σας επί της (υπ)Ανάπτυξης και ο οποίος θα λαμβάνει μηνιαίως 10.000 ευρώ ως μισθό και θα είναι και άμεσα συνεργάτης σας;

Ξέρετε, τον πρώην υπουργό Δημόσιας Τάξης Χρήστο Παπουτσή, που... τόσα πολλά έχει προσφέρει στον τόπο!... Και ανήκει (;;;) στην «Αριστερή Πτέρυγα» του συνεταίρου σας στην κυβέρνηση. Αυτόν που ήθελε να γίνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέναντι στο Βαγγέλη Βενιζέλο, αλλά δεν του... έκατσε; Αυτόν που ξεκίνησε το «αντάρτικο», αλλά με το νέο διορισμό του θα τον σταματήσει;

Αυτός δεν μπήκε με «μπάρμπα από την Κορώνη»; Θα πείτε, βέβαια, «όχι». Και έχετε ένα δίκαιο: «με μπάρμπα από το ΠΑΣΟΚ», μπήκε. Και αυτό, προκειμένου να τον προσεγγίσει και να πάψει να του βάζει... αντάρτες και τρικλοποδιές.

Δημοσίευμα από apnet.gr - «Ωτακουστής»

δημοσίευσε ...