Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Δελτία Τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την αποτροπή ιδιωτικοποίησης στους δήμους Φαιστού και Θερμαϊκού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΟ «ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ» ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ ΝΑ ΕΚΧΩΡΗΣΕΙ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ. ΣΕ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ Ο.Τ.Α. ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του Νομού Θεσσαλονίκης «μπλόκαραν» με τη μαχητικότητα και την αγωνιστικότητα τους την ανάθεση με διαγωνισμό την υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Θερμαϊκού σε ιδιώτες.

Πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την κοινότητα Περαίας αντιδρώντας στο διαγωνισμό, προϋπολογισμού 226.000 ευρώ (για πέντε μήνες) για την εκχώρηση της αποκομιδής των απορριμμάτων στη Δημοτική Ενότητα Θερμαϊκού (περιοχές Περαίας, Μπαξέ και Αγίας Τριάδας). Η κινητοποίηση τους είχε ως αποτέλεσμα να αναβληθεί ο προγραμματισμένος διαγωνισμός. Οι εργαζόμενοι παραμένουν ωστόσο σε ετοιμότητα, καθώς δεν αποκλείεται να ανακινηθεί και πάλι το θέμα της εκχώρησης της καθαριότητας σε ιδιώτες απ’ όσους πασχίζουν να απαξιώσουν τις Δημοτικές υπηρεσίες.

Η αναβολή του διαγωνισμού, αποτέλεσμα της κινητοποίησης των εργαζομένων, έρχεται σε συνέχεια της απόρριψης από το Ελεγκτικό Συνέδριο της σύμβασης που προωθούσε η Δημοτική Αρχή Θεσσαλονίκης για την ανάθεση σε ιδιώτες της συντήρησης και της επισκευής του μηχανολογικού εξοπλισμού του Δήμου. Στο αιτιολογικό του το Ελεγκτικό Συνέδριο ανέφερε σειρά νομικών πλημμελειών, σημαντικών παραλείψεων, αλλά και διατάξεων του διαγωνισμού που περιορίζουν την ελεύθερη πρόσβαση εταιρειών σε αυτή «φωτογραφικές διατάξεις».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΚΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΑΙΣΤΟΥ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η δυναμική, πρωτοφανής για τα τοπικά δεδομένα κινητοποίηση των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. του Νομού Ηρακλείου, απέτρεψε την εκχώρηση σε ιδιώτες της αποκομιδής και μεταφοράς των απορριμμάτων του Δήμου Φαιστού.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι συμμετείχαν στην 3ωρη στάση εργασίας που είχε προκηρύξει την 24η Σεπτεμβρίου 2012 η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Φαιστού, καθιστώντας σαφές πώς δεν πρόκειται να ανεχθούν την εκχώρηση της καθαριότητας του Δήμου Φαιστού σε ιδιώτες. Η κινητοποίησή τους είχε ως αποτέλεσμα να μην συμμετάσχουν οι εργολάβοι στη διεξαγωγή του διαγωνισμού.

Η Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α. από τη πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων των Ο.Τ.Α. του Νομού Ηρακλείου με στόχο τη διατήρηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών των Δήμων. Είχε μάλιστα καταγγείλει οργανωμένο σχέδιο εκχώρησης της καθαριότητας στα μεγάλα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα που καθοδηγούνται από μερίδα αιρετών της Κρήτης. Κι αυτό προκύπτει και από το γεγονός ότι ο Δήμος Φαιστού είναι ένας ακόμη Δήμος του Νομού Ηρακλείου που τίθεται στο στόχαστρο των εργολάβων-επιχειρηματιών.

Τόσο η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. όσο και οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. στο Νομό Ηρακλείου είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν με κάθε τρόπο προκειμένου να ανατρέψουν τα σχέδια όσων θέλουν τους Δήμους παραρτήματα των συμφερόντων, αδιαφορώντας για το μέλλον του προσωπικού και των οικογενειών τους.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

δημοσίευσε ...