Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Αυτόνομη Παρέμβαση ΑΔΕΔΥ: Για τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη και την Γενική Απεργία ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ

           
Στις απολύσεις, τα λουκέτα και την κατεδάφιση των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων απαντάμε με κλιμάκωση του αγώνα
 Η σημερινή ανακοίνωση του Υπ Διοικητικής Μεταρρύθμισης που προδιαγραφεί τον "οδικό χάρτη" των απολύσεων και των διαθεσιμοτήτων στο Δημόσιο αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη ότι το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης λειτουργεί ως ο διακομιστής των απαιτήσεων των δανειστών και της τρόικας.
Ο κ. Μητσοτάκης "ομολόγησε" ότι μέσα στο 2013 θα έχουμε πάνω από 25.000 διαθεσιμότητες εκ των οποίων τις 12500 μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Δεν σταμάτησε όμως εκεί αλλά διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της τρόικας ότι θα υλοποιήσει κατά γράμμα και τη μνημονιακή δέσμευση για 15000 απευθείας απολύσεις εκ των οποίων 4000 φέτος και 11000 το 2014.
Στόχος η διάλυση των Δημοσίων υπηρεσιών, ιδιαίτερα αυτών που προσφέρουν τα κοινωνικά αγαθά της υγείας, της παιδείας της πρόνοιας και η μετατροπή του Δημοσίου σε "υπηρέτη" των ιδιωτικών συμφερόντων.
Την ώρα που η ανεργία έχει εκτιναχθεί σε δυσθεώρητα ύψη, χιλιάδες εργαζόμενοι χάνουν κάθε μήνα την δουλειά τους, η συγκυβέρνηση ετοιμάζεται να ρίξει στον καιάδα της ανεργίας χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση πρότεινε στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ της πραγματοποίηση Γενικής Απεργίας την ημέρα που θα έρθει στην ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο το οποίο θα περιλαμβάνει σωρεία αντεργατικών μέτρων ανάμεσα σε αυτά και τις χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο καθώς και τα λουκέτα οργανισμών.
Τόνισε επίσης ότι η απόφαση για Γενική απεργία που ελήφθη από την ΕΕ της ΑΔΕΔΥ σε συντονισμό με την ΓΣΕΕ την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου πρέπει να συνοδευτεί με οργανωτικά μέτρα προετοιμασίας της απεργίας καθώς επίσης με πολύμορφες δράσεις και κινητοποιήσεις από τα Σωματεία και τις Ομοσπονδίες, τις οποίες η ΑΔΕΔΥ οφείλει να στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις.
Τέλος η Αυτόνομη Παρέμβαση εξέφρασε τη διαφωνία της με τη σκοπιμότητα της σημερινής συνάντησης της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ με τον Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, την ώρα που ο ίδιος δηλώνει ότι το θέμα των απολύσεων και των διαθεσιμοτήτων αποτελεί αδιαπραγμάτευτο ζήτημα για την Κυβέρνηση. Επισήμανε ότι ο μοναδικός "διάλογος" που μπορεί να γίνει με την κυβέρνηση είναι με όρους μαζικού κινήματος με στόχο την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής. 
9/7/2013

δημοσίευσε ...