Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

ΣΕΔΑΠ: Στις δικαιολογίες του υπουργείου απαντάμε με αγώνα


Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αγίας Παρασκευής για τα αποτελέσματα της απεργιακής κινητοποίησης και την συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου ημέρα απεργιακής κινητοποίησης και παράστασης διαμαρτυρίας στις 13:00μ.μ. στο Υπουργείο Εσωτερικών που είχε προκηρύξει ο ΣΕΔΑΠ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Συλλόγου μας και εκπροσώπων των Σωματείων Πετρούπολης, Ηρακλείου, Χανίων, Ν. Μάκρης και Βριλησσίων  με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη.
Η απάντηση του Υπουργού για το ζήτημα της καθυστέρησης ολοκλήρωσης της διαδικασίας που προβλέπει ο νόμος για την μονιμοποίηση των εργαζομένων που έχουν προσληφθεί από τους Προσωρινούς Πίνακες ΑΣΕΠ ήταν ότι:  «σε μικρό χρονικό διάστημα (το οποίο δεν προσδιορίστηκε αλλά τοποθετήθηκε πριν την λήξη του 2017) θα τελειώσει η διαδικασία» και ότι «η καθυστέρηση που έγινε προήλθε από κάποιους δήμους που έχουν αργήσει να στείλουν τα στοιχεία».
Παράλληλα,  για το ζήτημα των εργαζομένων στην καθαριότητα του ΝΠΔΔ ΠΑΟΔΑΠ απάντησε- εν ολίγοις- ότι δεν υπάρχει λύση! Η κυβέρνηση νομοθέτησε ένα νόμο καθώς και εγκυκλίους  αλλά δεν δύναται να αναγκάσει τους επιτρόπους που δεν προχωρούν σε υπογραφή των ενταλμάτων μισθοδοσίας να υπογράψουν. Επίσης τόνισε ότι δεν θέλει να προχωρήσει σε περαιτέρω εγκύκλιο, διευκρινιστική ή οδηγία για τα Νομικά Πρόσωπα που δεν έχουν ανταποδοτικά έσοδα αλλά αντίτιμο, καθότι είναι σαφέστατη η εντολή των «θεσμών» για εφαρμογή της αναλογίας 1:4 στις προσλήψεις προσωπικού. Η λογική αυτή όμως έχει και την προοπτική του ανοίγματος της πόρτας του δημοσίου σε ιδιώτες!
Και στα δύο ζητήματα ουσιαστικά καταλάβαμε ότι το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να ασκήσει ….πίεση!
Για άλλη μία φορά εισπράξαμε «διαβεβαιώσεις», και «απαγορεύσεις από τους θεσμούς».
Όλο το προηγούμενο διάστημα παλέψαμε ώστε να σταματήσουν οι  εργαζόμενοι να γίνονται όμηροι καταστάσεων που οδήγησαν οι κουτσές νομοθετικές ρυθμίσεις και κυρίως να σταματήσουν οι απολύσεις και η απλήρωτη εργασία.
Δυστυχώς όμως ξαναγινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές.
Εάν ο υπουργός δεν μπορεί να δώσει την  πολιτική λύση που αρμόζει ώστε να σταματήσουν οι εργαζόμενοι να γίνονται αναλώσιμοι, να απολύονται και να πηγαίνουν στα δικαστήρια για τα αυτονόητα, εμείς επιλέγουμε τον μόνο δρόμο που γνωρίζουμε καλά: δηλαδή τον αγώνα έως την οριστική επίλυση των προβλημάτων που δημιουργεί η μνημονιακή και νεοφιλελεύθερη πολιτική που συνεχίζει να εφαρμόζει και αυτή η κυβέρνηση όπως έκαναν όλες οι προηγούμενες.
Καλούμε την ομοσπονδία μας, την ΠΟΕ ΟΤΑ, να έχει σε προτεραιότητα τα δύο σοβαρά αυτά ζητήματα των εργαζομένων πανελλαδικά, ώστε να τα θέσει και αυτή συνολικά στον επικείμενο διάλογο με τον υπουργό, αλλά κυρίως στον προγραμματισμό της δράσης της.
Η μόνη απάντησή μας στις όποιες δικαιολογίες έθεσε ο υπουργός θα είναι αυτή που δίνει όλα τα χρόνια το εργατικό κίνημα.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ  ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ, ΟΥΤΕ ΟΜΗΡΟΙ.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ.

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

δημοσίευσε ...