Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ



Την  ΔΕΥΤΕΡΑ 27-6-2011 και ώρα 17.00 στο Δημοτικό Συμβούλιο κατατίθεται προς συζήτηση και ψήφιση ο Νέος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου μας (Ο.Υ.Ε).

Ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας ορίζει την  κατάσταση και λειτουργία του Δήμου, τις υπηρεσίες - Διευθύνσεις του, τις οργανικές και τακτικές θέσεις εργασίας, τις αρμοδιότητες των τμημάτων και πολλά άλλα.

Παρά τα συνεχή αιτήματά μας ώστε να συμμετέχουμε στην ομάδα εργασίας σύνταξης του Νέου Ο.Ε.Υ, διότι το θέμα μας αφορά άμεσα, το αίτημα μας δεν έγινε αποδεχτό από την Δημοτική Αρχή που δεν θέλησε την συμμετοχή μας. 
  
Με την συμμετοχή μας θα επιδιώκαμε το αυτονόητο, να μην καταργηθούν υπηρεσίες, να μην καταργηθούν οργανικές θέσεις εργαζομένων. Παράλληλα θα κάναμε και τις δικές μας προτάσεις για την ομαλότερη λειτουργία και ποιοτικότερη παραγωγικότητα των υπηρεσιών της Καθαριότητας του Δήμου μας. Προτάσεις βέβαια που θα ήταν αντίθετες με κάθε μορφή  εντατικοποίησης της εργασίας και  εξουθένωσης των εργαζομένων.

Τελικά ο Νέος Ο.Ε.Υ, εκτός ότι ήρθε στα χέρια μας την Τετάρτη το βράδυ 22/6/2011, αναρτήθηκε όπως είδαμε και στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Πειραιά για δημόσια διαβούλευση την Παρασκευή 24/6/2011. 
Τίθεται αναμφισβήτητα το ερώτημα, σε τι εξυπηρετεί η δημόσια διαβούλευση δύο μόνο ημέρες πριν την κατάθεση - ψήφιση και μάλιστα όταν οι δύο αυτές ημέρες προθεσμίας είναι Σαββατοκύριακο ?

Σε κάθε περίπτωση το Σωματείο μας έχει έτοιμες τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις του για τον Νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας και θα τις καταθέσει, ελπίζοντας ότι θα ληφθούν υπόψη από την Δημοτική Αρχή για τον τελικό σχεδιασμό του.
Να θυμίσουμε ότι με προηγούμενες παρεμβάσεις μας στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή τον Δεκέμβριο του 2009 είχαμε αποτρέψει την ουσιαστική απόλυση συναδέλφων που με την τροποποίηση παρωδία ( οδοσάρωση - κινητοποιήσεις) επιχειρούσε να κάνει.

Στον παρακάτω σύνδεσμο ο Νέος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Πειραιά
http://84.205.225.206/deliberation/wp-content/uploads/2011/06/OEYDP2011.pdf





 






δημοσίευσε ...