Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΠΟΕ - ΟΤΑ : κανένα στοιχείο του προσωπικού στο υπουργείο γαι διαβούλευση με τη τρόικα


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. 

Στους Συλλόγους - Μέλη της που ζητά την ανάκληση του εγγράφου του υπουργείου Εσωτερικών για την χορήγηση από τους Δήμους, στοιχείων του υπηρετούντος προσωπικού των Ο.Τ.Α.





Αθήνα, 22 Μαΐου 2012

Αριθμ. Πρωτ.: 777







ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή το με αριθμ. πρωτ.:οικ.17005/30-4-2012 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών που ζητούσε εν μέσω της προεκλογικής περιόδου στοιχεία για το προσωπικό των Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ Βαθμού που θα χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με το έγγραφο στις διαβουλεύσεις του Υπουργείου Εσωτερικών με τους εκπροσώπους της τρόικας, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.:

1.       Καλεί τους Συλλόγους-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. να παρέμβουν σε όσους Δήμους δεν έχουν αποστείλει μέχρι σήμερα τα στοιχεία που ζητούνται, ώστε να μην αποσταλούν.
2.       Καλεί το Υπουργείο Εσωτερικών να ανακαλέσει ΑΜΕΣΑ το πιο πάνω έγγραφο που μόνο στόχο έχει την προετοιμασία των μαζικών απολύσεων στους Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού.
3.       Θα αγωνιστεί μαζί με όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την στελέχωση των υπηρεσιών Δημοσίου και Κοινωνικού χαρακτήρα (Καθαριότητα, Παιδικοί Σταθμοί κ.λπ.) που με την πολιτική που ακολουθείται οδηγούνται μαθηματικά σε ιδιωτικοποίηση.
4.       Εκφράζει την απόφαση και διάθεσή της να αποτρέψει με κάθε τρόπο κάθε προσπάθεια απόλυσης εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε αγωνιστική ετοιμότητα ώστε να αποτρέψουμε κάθε προσπάθεια εφαρμογής των μνημονίων της καταστροφής του κοινωνικού ιστού της χώρας, που οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους στην απόλυση, διαλύοντας Κοινωνικές Δομές και Υπηρεσίες απαραίτητες στον πολίτη.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.



δημοσίευσε ...