Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Τα στοιχεία μας και το εργασιακό μας μέλλον αντικείμενο "διαβούλευσης" με τηνΤρόϊκα

έγγραφο που έφερε στο φως της δημοσιότητας η ΑΣΚ - ΟΤΑ στις 2-5-2012

 Εργαζόμενοι Λέσβου: Ο Βουνάτσος έστειλε τα στοιχεία για τις απολύσεις

"κλεμμένο" από : aftodioikisi.gr
Σε θέση μάχης είναι ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λέσβου, μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της aftodioikisi.gr για το εσωτερικό έγγραφο του ΥΠΕΣ που... προαναγγέλλει απολύσεις στους ΟΤΑ. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «πληροφορηθήκαμε ότι ο Δήμος Λέσβου, χωρίς να έχουμε ενημερωθεί, απέστειλε τα σχετικά στοιχεία, απαντώντας στο περίεργο έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών. Είναι προφανές ότι τα στοιχεία αυτά δεν έχουν χαρακτήρα απογραφικό, αλλά φανερώνουν την πρόθεση για απολύσεις στους φήμους, τις επιχειρήσεις και τα νομικά τους πρόσωπα».

Μάλιστα, καλεί «όλους τους εργαζόμενους στο Δήμο Λέσβου σε συσπείρωση και αγωνιστική επαγρύπνηση με στόχο να μην χαθεί ούτε μία θέση εργασίας στο δήμο μας».
«Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λέσβου παρακολουθεί στενά το θέμα, έχει ενημερώσει την Ομοσπονδία και θα ενημερώσει άμεσα τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες για τις οποίες εξελίξεις», καταλήγει

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΛΕΣΒΟΥ

Με έκπληξη και ανησυχία πληροφορηθήκαμε ότι το υπουργείο Εσωτερικών, μέσα στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου και με ημερομηνία απάντησης μόλις 4 μέρες μετά τις εκλογές, καλούσε τους Δήμους όλης της χώρας να στείλουν αναλυτικά στοιχεία των εργαζομένων στους ΟΤΑ μονίμων και ΙΔΑΧ, τα οποία, όπως αναφέρει το έγγραφο θα χρησιμοποιηθούν «σε διαβουλεύσεις του Υπουργείου με την τρόικα»....

Πληροφορηθήκαμε ότι ο Δήμος Λέσβου, χωρίς να έχουμε ενημερωθεί, απέστειλε τα σχετικά στοιχεία, απαντώντας στο περίεργο έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών.

Είναι προφανές ότι τα στοιχεία αυτά δεν έχουν χαρακτήρα απογραφικό, αλλά φανερώνουν την πρόθεση για απολύσεις στους Δήμους, τις επιχειρήσεις και τα νομικά τους πρόσωπα.

Παρά τον αποπροσανατολισμό που επικρατεί αυτές τις ημέρες, φαίνεται ότι τα σχέδια του μνημονίου προχωρούν κανονικά οδηγώντας σε ανεργία και σε περαιτέρω εξαθλίωση τους εργαζόμενους της χώρας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον Δήμο Λέσβου σε συσπείρωση και αγωνιστική επαγρύπνηση με στόχο να μην χαθεί ούτε μία θέση εργασίας στον Δήμο μας. Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λέσβου παρακολουθεί στενά το θέμα, έχει ενημερώσει την Ομοσπονδία και θα ενημερώσει άμεσα τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες για τις οποίες εξελίξεις.

 

δημοσίευσε ...