Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Το ΦΕΚ «ταφόπλακα» για το πρόγραμμα "Βοήθεια Στο Σπίτι"

 
Επωφελούμενοι όσοι είναι πάνω από 78 χρονών ή έχουν άνω του 67% αναπηρία

-(πραγματικοί ωφελούμενοι οι ιδιώτες-πάροχοι)
Με το παρακάτω φεκ κάνει γνωστό ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης τους όρους συμμετοχής των «ωφελούμενων» στο Πρόγραμμα Κοινωνικής Υπηρεσίας, Βοήθεια Στο Σπίτι.

Αποδεικνύει περίτρανα την πρόθεση για σχεδόν ολική κατάργηση του προγράμματος και την προώθηση του στα χέρια των ιδιωτών μέσω του ΙΚΑ, ενώ οι κορώνες που έβγαζε προεκλογικά ο κ.Γ Κουτρουμάνης για να διαψεύσει τους εργαζόμενους του προγράμματος όταν αυτοί φανέρωσαν τα σχέδια του Υπουργείου, αποδεικνύονται άναρθρες κραυγές αγωνίας για να περισώσει ότι μπορούσε από την οργή των χιλιάδων εργαζόμενων και των ακόμη πιο πολλών χιλιάδων γερόντων, επωφελούμενων του προγράμματος.

Η θέση της ΑΣΚ – ΟΤΑ είναι ότι κατ’ αρχήν όλες οι κοινωνικές υπηρεσίες που προσφέρονται στον πολίτη (Β.Σ.Σ – Κ.Η.Φ.Η - Ιατροκοινωνικό κ.α.) πρέπει να ξεφύγουν από τα στενά όρια ενός προγράμματος, να τα αναλάβουν οι Δήμοι με την ταυτόχρονη εξασφάλιση κρατικών πόρων και οι δε εργαζόμενοι να μετακινηθούν σε οργανικές θέσεις που θα συσταθούν στους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας για τους σκοπούς αυτούς.
Για να διαβάσετε ολόκληρο το ΦΕΚ πατήστε εδώ

"κλεμμένο" από : askota 

δημοσίευσε ...