Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Από 23 Μαίου τέλος τα φάρμακα για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

 Φαρμακεία: Κατεβάζουν ρολά στις 23 Μαΐου

"κλεμμένο" από : iatronet.gr
Νέος γύρος ταλαιπωρίας για εκατομμύρια ασφαλισμένους ξεκινά από την ερχόμενη Τετάρτη.
Οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας σταματούν – από τις 23 Μαΐου – να χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Στις 23 Μαΐου, τα φαρμακεία όλης της χώρας θα κλείσουν για 24 ώρες.
Τις αποφάσεις αυτές έλαβε το απόγευμα της Τετάρτης το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), αντιδρώντας έτσι στην καθυστέρηση εξόφλησης των οφειλόμενων από τον ΕΟΠΥΥ.
Σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς, ο Οργανισμός τούς οφείλει 250 εκατομμύρια ευρώ για συνταγές που εκτελέστηκαν τον περασμένο Μάρτιο και επιπλέον 250 εκατομμύρια από το 2011.
Καταρρέει

Το διοικητικό συμβούλιο του ΠΦΣ ανακοίνωσε την Τετάρτη τα εξής:
'Ο ΕΟΠΥΥ καταρρέει αβοήθητος από την Πολιτεία. Η κρατική χρηματοδότηση είναι η μισή από αυτή που απαιτείται. Υπερχρεωμένα ταμεία εντάσσονται σωρηδόν.

Οι 'αρμόδιοι υπουργοί' αδιαφορούν αφήνοντας ανασφάλιστους χωρίς περίθαλψη, 9.000.000 Έλληνες. Τα συσσωρευμένα χρέη προς τα φαρμακεία ανέρχονται συνολικά σε 540.000.000 ευρώ.

Οι φαρμακοποιοί είναι σε απόγνωση και αδυνατούν να πληρώσουν τις συνεχόμενες αυξανόμενες υποχρεώσεις τους.Κατά την έκτακτη κοινή συνεδρίαση του ΠΦΣ, των Συλλόγων Αττικής και Πειραιά και παρουσία πολλών προέδρων μεγάλων συλλόγων αποφασίστηκε:

Αναστολή χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στον ΕΟΠΥΥ λόγω των χρεών του που οδηγούν σε αδυναμία λειτουργίας των φαρμακείων.

Η αναστολή ξεκινά από τις 23/5/2012 σε όλη τη χώρα. Για την ίδια ημέρα, προγραμματίζεται 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση των φαρμακοποιών.

Ζητάμε άμεση αποπληρωμή όλων των οφειλών του ΕΟΠΥΥ. Παράλληλα, διεκδικούμε 'γενναία' επιμήκυνση του χρόνου πληρωμής των επιταγών από τους φαρμακοβιομηχάνους.

Θεωρούμε ως μείζον θέμα την επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και ζητάμε από όλα τα κόμματα να πάρουν συγκεκριμένη θέση'.

Δ.Κ.

δημοσίευσε ...