Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα !!!



Η απόφαση της Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α. να εκλέξει τον συνάδελφο Μηνά Μοναστηρίδη στην νέα Εκτελεστική Επιτροπή (Ε/Ε) της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. υπαγορεύτηκε από την ανάγκη να βοηθηθεί ακόμα πιο πολύ το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων στους ΟΤΑ, στον νομό Θεσσαλονίκης και γενικότερα στην βόρεια Ελλάδα.
Θεωρούμε ότι στην ενδεκαμελή Ε/Ε, θα πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον ένας εκπρόσωπος από την βόρεια Ελλάδα και για αυτόν τον λόγο η Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε πως ένα από τους δύο μέλη της, να είναι από την Θεσσαλονίκη.

Στην πρώτη συνεδρίαση της Ε/Ε που έγινε στις 18-5-12 από την πλευρά της ΠΑΣΚΕ υπήρξε κριτική για την απόφαση μας!, λέγοντας πως η Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α. κάνει παιχνίδια και δεν τηρεί τα καθιερωμένα που είναι, όλα τα μέλη της Ε/Ε να είναι από την Αττική, ξεχνώντας ότι και στο παρελθόν υπήρξε ανάλογη περίπτωση.

Έγινε επίσης θέμα για τα έξοδα μετακίνησης του συναδέλφου και τη δυνατότητά του να παρακολουθεί όλες τις συνεδριάσεις, σημειώνοντας πως το ζήτημα αυτό θα απασχολήσει την πρώτη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου!.

Η Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α. θέλει να διευκρινίσει μερικά πράγματα τα οποία δηλώθηκαν και την συνεδρίαση της Ε.Ε.
1.Το ποιοι συνάδελφοι μπορούν να είναι μέλη του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής καθορίζεται από το καταστατικό της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και δεν απαγορεύεται να εκπροσωπείται η περιφέρεια.

2.Το ποιους συνάδελφους θα εκλέξει η παράταξη μας στην Ε.Ε το αποφασίζει μόνο αυτή και κανείς άλλος.

3.Η Α.Σ.Κ.–Ο.Τ.Α. δεν έκανε ποτέ και δεν πρόκειται να κάνει και στο μέλλον παιχνίδια με τις ανάγκες του κινήματος. Τέτοια μπορεί να βρει μπόλικα στην "αυλή" της και να μη βγάζει συμπεράσματα κρίνοντας τους άλλους εξ ιδίων. 

4.Οι χιλιάδες συνάδελφοί μας στην περιφέρεια όταν πληρώνουν τις συνδρομές τους προς την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., πληρώνουν και για την εκπροσώπηση τους σε ΟΛΑ τα επίπεδα της διοίκησης.

5.Ο συνάδελφος Μηνάς ο Μοναστηρίδης έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια πως είναι συνεπέστατος στις συνδικαλιστικές του υποχρεώσεις με την αδιάλειπτη παρουσία του σε όλες τις συνεδριάσεις του Γενικού Συμβουλίου και δεν τον εμπόδισε ποτέ η απόσταση για να δίνει το παρόν και

6.Είναι λυπηρό να μιλάνε για οικονομικό κόστος ή ότι εμείς «λαϊκίζουμε» με αυτή μας την απόφαση, όταν γνωρίζουν ότι ουσιαστικά και σε οικονομικό επίπεδο θα υπάρχει ακόμη και όφελος, όταν μια ολόκληρη περιοχή θα εκπροσωπείται απ’ ευθείας, χωρίς τις μετακινήσεις από την Αθήνα.

Αυτή η λογική όμως αν τραβηχτεί μπορεί να οδηγήσει στην μη εκπροσώπηση της περιφέρειας ούτε και στο Γενικό Συμβούλιο, γιατί και εκεί γίνονται κάποια έξοδα στις μετακινήσεις των μελών του.

Η Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α. τονίζει ότι δεν πρόκειται να δεχτεί τεχνητούς περιορισμούς και εμπόδια στην συνδικαλιστική δράση των στελεχών της, πολύ περισσότερο που φαίνεται ότι είναι η μοναδική παράταξη, που με συνέπεια υπερασπίζεται την ενότητα του κλάδου, όπως έδειξαν και τα αποτελέσματα των εργασιών του πρόσφατου συνεδρίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Η ΠΑΣΚΕ αντί να συνεχίζει στην ίδια λογική, να αναλογιστεί τις ευθύνες της, που έφτασε να είναι μόνη της στο προεδρείο, με μια διοίκηση απονομιμοποιημένη στη συνείδηση των εργαζομένων και με τη διάσπαση του κλάδου προ των πυλών, μετά την αποχώρηση της Δ.Α.Σ-ΠΑΜΕ.
Μάιος 2012                                                               Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α.

δημοσίευσε ...