Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Έληξε η ΑΠΟΧΗ , Τις Ευθύνες τώρα η Συγκυβέρνηση

 Δελτίο Τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την εκλογική αποζημίωση των εργαζομένων στην Τ.Α.


 "κλεμμένο" από : askota
Με τις αντεργατικές – εκδικητικές πρακτικές του αποκλεισμού του προσωπικού από την εκλογική διαδικασία προετοιμασίας – διεξαγωγής των εκλογών  και της μηδαμινής ουσιαστικά εκλογικής αποζημίωσης, η συγκυβέρνηση τιμωρεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που συνέβαλαν τα μέγιστα, μέσα από τους δυναμικούς αγώνες τους, στην πρόκληση των εκλογών αλλά και στο διαφαινόμενο πολιτικό τέλος αρκετών νεοφιλελεύθερων αντιπροσώπων των μνημονιακών δυνάμεων.
Με την προσχεδιασμένη αυτή στάση που φανερώνει τις αδίστακτες διαθέσεις της η συγκυβέρνηση, επιδιώκει εξ’ αρχής να θέσει σε αμφισβήτηση την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας ενώ είναι ορατός ο κίνδυνος δημιουργίας σοβαρών  προβλημάτων από τον περιορισμένο αριθμό εργαζομένων που είναι επιφορτισμένοι με την προετοιμασία και διεξαγωγή των εκλογών, με τα όποια  πιθανά ευνοϊκά αποτελέσματα επιφέρουν σε αυτούς που τις ξόρκιζαν με τις θέσεις τους.
Οι αιρετοί  της Τ.Α. προκειμένου  να αποφευχθούν τα προβλήματα που σκοπίμως βάζει η συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ, λίγο πριν το κύκνειο άσμα τους, να αναλάβουν την δική τους ευθύνη για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών.                                                                                                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 3 Μαΐου 2012
Αριθμ. Πρωτ.: 729

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.), σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της στη 1.00 το μεσημέρι, κατήγγειλε ως απαξιωτική, προκλητική και προσβλητική τη στάση της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών απέναντι στους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α., αναφορικά με το θέμα της Ειδικής Εκλογικής Αποζημίωσης.                                                                                                                                             Στο παραπέντε των εκλογών, η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει ακόμη στην έκδοση της κοινής Υπουργικής Απόφασης που είναι απαραίτητη για τον καθορισμό του αριθμού των εργαζομένων των Ο.Τ.Α. που θα συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία και το ακριβές ποσό της ειδικής εκλογικής αποζημίωσης. Επιδίδεται σε πολιτικά «παιχνιδάκια», πότε ανακοινώνοντας ότι θα απασχοληθούν στην εκλογική διαδικασία 6.500 εργαζόμενοι των Ο.Τ.Α. με 400,00 ευρώ αποζημίωση και πότε διαρρέοντας ότι σε κάθε εκλογικό τμήμα θα αναλογεί ένας εργαζόμενος με αμοιβή 100,00 ευρώ μικτά.
    Η κυβέρνηση και τις τελευταίες ώρες της θητείας της συνεχίζει να προκαλεί. Για πρώτη φορά στην μεταπολιτευτική Ελλάδα αποφασίζει και διατάσσει τους Ο.Τ.Α. να χρησιμοποιήσουν έναν ελάχιστο αριθμό εργαζομένων στην εκλογική διαδικασία και να αμειφθούν με ψίχουλα, όταν παραμονές εκλογών μοιράζει δισεκατομμύρια στους τραπεζίτες και υψηλές αποζημιώσεις σε άλλες κατηγορίες υπαλλήλων. Θέλει φαίνεται να τιμωρήσει με αυτό τον τρόπο τους εργαζόμενους της πιο δυναμικής Ομοσπονδίας στο Δημόσιο Τομέα, που καταδίκασε την πολιτική του μνημονίου και με τους αγώνες της επιτάχυνε  την προσφυγή στις εκλογές. Επιθυμεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα στην εκλογική διαδικασία για να έχει άλλοθι την επομένη των εκλογών για τη βαριά της ήττα.  
    Ως Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εφιστούμε την προσοχή σε όλους και προειδοποιούμε πώς την αποκλειστική ευθύνη για τα όποια προβλήματα δημιουργηθούν στην εκλογική διαδικασία θα την έχει η κυβέρνηση. Καλούμε επίσης την Κ.Ε.Δ.Ε. και τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να αναλάβουν τις δικιές τους ευθύνες, προτρέποντας και πιέζοντας το Υπουργείο Εσωτερικών έτσι ώστε στην υπό δημοσίευση κοινή Υπουργική Απόφαση να προβλεφθεί το επαρκές προσωπικό, με βάση και την εμπειρία προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων, προκειμένου να διασφαλισθεί η ομαλή διεξαγωγή των εκλογών της προσεχούς Κυριακής.
    Οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν αποσκοπούμε στο να παρεμποδίσουμε την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των πολιτών, ούτε επαιτούμε. Απαιτούμε όμως ως κλάδος σεβασμό, όταν είναι αδιαμφισβήτητο ότι το κύριο βάρος προετοιμασίας και διεξαγωγής των εκλογών φέρουν οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.   

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

δημοσίευσε ...