Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

παπαγαλάκια εν δράση ...!!!

ΕΛΕΥΘΕΡΗ                             Πειραιάς 16/5/2012
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΕΚΦΡΑΣΗ
Η συνδικαλιστική «αλητεία» ορισμένων δεν έχει όρια, εκτοξεύοντας συκοφαντίες και διασύροντας αξιοπρέπειες ανθρώπων, που πρόσφατα οι συνάδελφοι συνειδητά τους τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους, προσπαθούν να κρύψουν την ανικανότητα τους στον να διοικήσουν και στο να φανούν έστω στο ελάχιστο χρηστικοί, δίνοντας έτσι διέξοδο στα καθημερινά προβλήματα που μας απασχολούν.
Θα αποτελούσε από την μεριά μας παλιμπαιδισμό να καθίσουμε να σχολιάσουμε την μαϊμού ανακοίνωση – καταγγελία που κοινοποίησαν στο χώρο του Γκαράζ ο πρόεδρος και ο γεν. γραμματέας του Σωματείου στην προσπάθεια τους να πλήξουν και να μειώσουν την δυναμική που έχει αναπτύξει ο ταξικός συνδικαλιστικός συνδυασμός της «Ελεύθερης Αγωνιστικής Έκφρασης» στη συνείδηση των συναδέλφων μας. Άλλωστε η απάντηση, που θα είναι πολιτική και συνδικαλιστική, θα δοθεί στους πραγματικούς συντάκτες, την ώρα που πρέπει και στα όργανα που πρέπει, ξεσκεπάζοντας το βρώμικο παρασκήνιο της ανακοίνωσης, μιας και για άλλη μια φορά το προεδρείο του Σωματείου μας έγινε φερέφωνο άλλων.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, στην οποία το προεδρείο έχασε και την πλειοψηφική του «δύναμη» διαφωνώντας στο παρακάτω θέμα, αποφασίστηκαν μια σειρά από κινήσεις για την αντιμετώπιση της ανάθεσης αρμοδιοτήτων στον γνωστό και μη εξαιρετέο ιδιώτη – εργολάβο και τις παρεμβάσεις και ενοχλήσεις που δέχονται οι συνάδελφοι καθημερινά από αυτόν, ο οποίος να τονίσουμε για άλλη μια φορά ότι καρπώνεται το μόχθο των συναδέλφων της καθαριότητας χωρίς να παράγει κανένα ουσιαστικά έργο.

Αντί να υλοποιήσουν την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου όπως όφειλαν, επιδόθηκαν σε ένα πόλεμο λασπολογίας κατά των εκπροσώπων του ταξικού συνδυασμού μας.

Αντί να κοινοποιήσουν την απόφαση του Σωματείου μας στην Ομοσπονδία ώστε να δώσει την συμπαράσταση της στο θέμα της ανάθεσης αρμοδιοτήτων της καθαριότητας σε Ιδιώτες, έκριναν ότι είναι πολύ καλύτερο για τους συναδέλφους που εκπροσωπούν, να κοινοποιήσουν μια συκοφαντική για το πρόσωπό μου ανακοίνωση – καταγγελία, που εκδόθηκε στις 12-5-2012 αλλά κοινοποιήθηκε στις 15-5-2012. 
 
Μοναδικός σκοπός του πρόεδρου και του Γενικού Γραμματέα ήταν να διαβάλουν τον συνδυασμό μας και εμένα προσωπικά στην πρώτη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας που έχω εκλεγεί με την ψήφο των συναδέλφων μου, κατηγορώντας με μάλιστα και ως διασπαστή, την στιγμή που τόσο εγώ όσο και η παράταξη της ΑΣΚ-ΟΤΑ με την οποία εκλέχτηκα δίνουμε έμπρακτα πραγματική μάχη για ενοποίηση και ενότητα όλων των εργαζομένων (μόνιμων και συμβασιούχων) του κλάδου μας.

Δικαιολογημένη εν μέρη η αντίδρασή τους, βλέπουν ότι ο ταξικός συνδυασμός της «Ελεύθερης Αγωνιστικής Έκφρασης» έχει βγει δυναμικά μπροστά και αγωνίζεται καθημερινά για τα προβλήματα των συναδέλφων μας, σε όλα τα επίπεδα, υπερκαλύπτοντας έτσι αλλά και εκθέτοντας παράλληλα  την ακινησία και την χειραγώγηση στην οποία έχει περιέλθει το προεδρείο (πρόεδρος και γεν. γραμματέας) του Σωματείου μας από την Δημοτική Αρχή και τον Εργολάβο της Καθαριότητας.

Συνάδελφοι
Το μειοψηφικό πλέον προεδρείο του Σωματείου μας, γαντζωμένο στις καρέκλες του, αφενός μεν «ποιεί την νήσσαν» σε ότι αφορά προβλήματα τοπικού χαρακτήρα, αφετέρου δε προσπαθεί να μας αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά προβλήματα που μας έχουν επιφέρει τα μνημόνια και οι διατεταγμένες κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις των τελευταίων ετών.
Ο συνδυασμός της «Ελεύθερης Αγωνιστικής Έκφρασης» του Σωματείου μας, με μοναδικό του όπλο και στήριξη την δική σας εμπιστοσύνη και όχι εξωγενών παραγόντων, μακριά από ίντριγκες, κουτσομπολιά και μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες, τα οποία αφήνουμε στους «ειδικούς» του είδους, θα συνεχίσει υπεύθυνα, δημιουργικά και αγωνιστικά, να ασχολείται και να αγωνίζεται είτε με θέματα ενημέρωσης, είτε με θέματα που χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης και λύσης. Τα «συναδελφικά» ή «συντροφικά» πισώπλατα μαχαιρώματα, όπως και ο αγώνας για την υπεράσπιση των εργασιακών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων ποτέ δεν μας τρόμαξαν ή μας έκαμψαν.

Η ψήφος εμπιστοσύνης που με τιμήσατε στις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο συνέδριο της Ομοσπονδίας και που μεταφράστηκε σε εκλογή μου σε μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ – ΟΤΑ με τις δυνάμεις της ΑΣΚ-ΟΤΑ, εκτός από τιμή αποτελεί και δικαίωση για την μέχρι τώρα θέση και στάση μου, με γεμίζει παράλληλα και ευθύνες που πρόθυμα έχω ήδη αναλάβει και είμαι έτοιμος να κριθώ από εσάς αλλά κι από όλους τους συνάδελφους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ανά πάσα στιγμή και ώρα, για τις ενέργειές μου.

Συνάδελφοι
Μπροστά μας έχουμε να δώσουμε δύσκολους και επίπονους αγώνες, αλλά να είστε σίγουροι ότι στο τέλος θα δικαιωθούμε, γιατί όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε τις καθεστωτικές μνημονιακές δυνάμεις και να αποτρέψουμε το δυσοίωνο εργασιακό και βιοτικό μέλλον που θέλουν να μας προδιαγράψουν.
Με αρχή το πιο πολλά είναι αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν, δυναμικά και κυρίως ενωτικά θα δώσουμε μαζί τον αγώνα για ανατροπή και πραγματική δικαίωση.  

Για την Ελεύθερη Αγωνιστική Έκφραση
Β. Γκιτάκος
Μέλος Γ.Σ. της ΠΟΕ - ΟΤΑ

η ανακοίνωση καταγγελία του προέδρου και γεν. γραμματέα εδώ

δημοσίευσε ...