Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Ιδιωτικοποίηση των Συνεργείων Επισκευής & Συντήρησης στο Δ. Θεσσαλονίκης



ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ     
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜ. ΠΕΙΡΑΙΑ
                                                          ΠΕΙΡΑΙΑΣ : 24 / 5 / 2012


Να πως στήνουν οι Δήμαρχοι τις  «μπίζνες» με τους Ιδιώτες

Η νεοφιλελεύθερη πολιτική των συγκυβερνήσεων των μνημονίων και η εφαρμογή του Καλλικράτη, δυστυχώς εις βάρος των εργαζομένων και των δημοτών, έχει ανοίξει τις ορέξεις πολλών δημοτικών αρχόντων  να προχωρήσουν σε ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών των Δήμων.

Καλυπτόμενοι πίσω από την μνημονιακή και Καλλικρατική νομοθεσία που στην ουσία ήταν μέρος του κρατικού σχεδιασμού,  λύνοντας έτσι τα χέρια των Δημάρχων και εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων, αυτοί προχωρούν σε αθρόες  ιδιωτικοποιήσεις ανά την Ελλάδα με πρώτο και κύριο στόχο την υπηρεσία της Καθαριότητας των Δήμων.

Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή Θεσσαλονίκης προχωρεί στις 30/5/2012 σε διαγωνισμό για την Ιδιωτικοποίηση του Συνεργείου Επισκευής και Συντήρησης των Οχημάτων – Μηχανημάτων της Καθαριότητας, με όρους τέτοιους που μόνο για το συμφέρον του Δήμου δεν είναι, αν είναι αυτό που επικαλείται ο Δήμαρχος για να δικαιολογήσει την Ιδιωτικοποίηση του μηχανουργείου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Διαβάζοντας τους όρους της προκήρυξης, αφού ξεπεράσουμε το αστρονομικό ποσό των 32.000€ ετησίως ανά όχημα που αναγράφει ο προϋπολογισμός του διαγωνισμού, διαβάζουμε παρακάτω ότι στην τιμή αυτή δεν περιλαμβάνεται το κόστος των αναλώσιμων ανταλλακτικών όπως είναι τα ελαστικά τροχών, τα λιπαντικά, τα φίλτρα κ.α. Το δε εξωφρενικό της υπόθεσης είναι ότι ο ανάδοχος μεγαλοεργολάβος θα μπορεί να χρησιμοποιεί τόσο τις εγκαταστάσεις του υπάρχοντος Δημοτικού Συνεργείου, όσο και το προσωπικό του Δήμου που εμμέσως πλην σαφώς και περίτεχνα μέσα από τους όρους του διαγωνισμού, επιχειρείται η απαξιωτική μείωση της τεχνογνωσίας του.

Συνάδελφοι,
Είναι αναμφισβήτητο γεγονός  ότι μετά την εξαθλίωση που μας επέφερε η λαίλαπα των οικονομικών μέτρων που εφάρμοσε η υποτελική στις εντολές του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ, τώρα επιζητά  την οριστική μας εξόντωση μέσα από τις ιδιωτικοποιήσεις και την ουσιαστική κατάργηση των υπηρεσιών που έχουν δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα όπως αυτή της Καθαριότητας. Μάλιστα όπως φαίνεται από την προκήρυξη, μας ετοιμάζουν για πρόβατα πριν την σφαγή στην υπηρεσία του κάθε μεγαλοεργολάβου.

Γίνετε αντιληπτό από όλους μας ότι κανείς μας δεν μπορεί να μείνει απαθής θεατής μπροστά στη νέα επίθεση που δεχόμαστε και που καθιστά ανασφαλή έως μαύρο το εργασιακό μας μέλλον.

Η ανατροπή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής των μνημονίων και των εκφραστών της, αποτελεί τον πραγματικό μονόδρομο για εμάς τους εργαζόμενους, το μήνυμα που τους δώσαμε στις 6 του Μάη πρέπει να γίνει ακόμη πιο δυνατό και ξεκάθαρο στις 17 του Ιούνη. Να τελειώνουμε μια και καλή από αυτούς που κοίταξαν να διασφαλίσουν τα τραπεζικά συμφέροντα των τοκογλύφων δανειστών εις βάρος του εργαζόμενου, του συνταξιούχου, του άνεργου.

Η «Ελεύθερη Αγωνιστική Έκφραση» σταθερή στις αξίες της και αναλογιζόμενη τις ευθύνες που απορρέουν από την εμπιστοσύνη των συναδέλφων μας, δεν θα κάτσουμε να ασχοληθούμε με ανυπόγραφες και αχρείες κατηγορίες που δείχνουν το επίπεδο και τον χαρακτήρα των συντακτών τους. Για εμάς, αυτοί που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία αυτών των λιβελογραφημάτων, κινούνται στη σφαίρα του αποπροσανατολισμού των εργαζομένων από τα πραγματικά προβλήματα, παίζοντας έτσι καλά το παιχνίδι της εργοδοσίας που έχουν διαταχθεί να επιτελέσουν, για διάσπαση της ενότητας των εργαζομένων. Κατασκευάζοντας μάλιστα και αόρατους εχθρούς προσπαθούν μάταια, να παραπλανήσουν τους εργαζόμενους από τον πραγματικό εχθρό που δεν είναι άλλος από την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική του νεοφιλελευθερισμού που μας οδήγησε στην εξαθλίωση τόσο του βιοτικού όσο και του κοινωνικού μας επιπέδου.     

Όλοι μαζί μπορούμε να τους ανατρέψουμε.

Όλοι μαζί μπορούμε να δικαιωθούμε.
Για την
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ
Γ. ΛΕΩΤΣΑΚΟΣ
Β. ΓΚΙΤΑΚΟΣ
Μέλος του Γεν. Συμβουλίου
της ΠΟΕ - ΟΤΑ    

Για να διαβάσετε ολόκληρη την προκήρυξη πατήστε ΕΔΩ

δημοσίευσε ...