Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

«εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι »


                
Την Τρίτη 15 Μαΐου συνεδρίασε το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την συγκρότησή του σε σώμα και για την εκλογή Εκτελεστικής Επιτροπής μετά το 41ο Συνέδριο που έγινε στη Θεσσαλονίκη που έγινε 24-27 Απριλίου 2012.
Η συνεδρίαση έγινε στις νέες συνθήκες που δημιουργήθηκαν στη χώρα μας μετά τις βουλευτικές εκλογές στις 6 Μαΐου, στις οποίες ο λαός με την ψήφο του καταδίκασε τις δυνάμεις του μνημονίου και δημιούργησε ελπίδες στον ελληνικό λαό και τους εργαζόμενους ότι με τους αγώνες και την ψήφο του μπορεί να ανατρέψει τις μνημονιακές, αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές.

Η συνεδρίαση του Γ.Σ. συνέπεσε επίσης και με το ναυάγιο για τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης που θα ήταν σε αντίθεση με τη λαϊκή εντολή και έτσι η χώρα μας βαδίζει σε νέες εκλογές.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να συνεχίσουν την πάλη τους και με την ψήφο τους να στείλουν στο χρονοντούλαπο τις δυνάμεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που ευθύνονται για την κοινωνική καταστροφή, να παλέψουν για την κατάργηση του μνημονίου και όλων των εφαρμοστικών νόμων που το συνοδεύουν,  να αγωνιστούν για τη διαγραφή του χρέους, για τη δίκαια ανακατανομή του πλούτου υπέρ των φτωχών και των εργαζομένων και για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Και ενώ θα πίστευε κανείς ότι οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ  θα είχαν συναίσθηση της κατάστασης και της ανάγκης αγωνιστικής παρέμβασης των εργαζομένων, κινήθηκαν στη λογική του συνεδρίου, δηλ συνέχιση της ρήξης και της διάσπασης στο σ.κ, θέλοντας φαίνεται μέσα απ’ αυτό τον τρόπο να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους.
Εδώ ταιριάζει η ρήση: «εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι»
Κάπως έτσι το είδαν σήμερα οι συνάδελφοι της ΠΑΣΚΕ – ΟΤΑ κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου.
Στην αγωνιώδη τους προσπάθεια να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα γι‘ αυτά που διαδραματίστηκαν στις εργασίες του Συνεδρίου και μη έχοντας άλλο τρόπο να κρύψουν την συνεχόμενη από τότε ταραχή τους, επιδόθηκαν σε ένα αγώνα άκρατου Φαρισαϊσμού και εκτόξευσης λάσπης προς την παράταξή μας, κομπάζοντας μάλιστα για το νόθο, για μας αποτέλεσμα, που τους έδωσε και την πλειοψηφία στα όργανα της Ομοσπονδίας.
Η ΑΣΚ-ΟΤΑ έκανε αναφορά σε όσα προηγήθηκαν και σε όσα διαδραματίστηκαν στο Συνέδριο, που οδήγησαν στον αποκλεισμό σωματείων και σε πραξικοπηματικές ενέργειες και νοθείες με στόχο τη διατήρηση πάση θυσία την αυτοδυναμίας στην ομοσπονδία, που την είχε απολέσει λόγω της σημαντικής μείωσης που υπέστη  στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των αντιπροσώπων.
Ωστόσο αυτό και μόνο ήταν αρκετό για την ΠΑΣΚΕ – ΟΤΑ ώστε να εξαπολύσει μύδρους, ανακρίβειες  και συκοφαντικούς υπαινιγμούς προκειμένου να κρύψει επιμελώς την δική της ευθύνη ως πλειοψηφική παράταξη που είχε τον προγραμματισμό και τον έλεγχο του Συνεδρίου και των εκλογών, ενώ δεν παρέλειψαν να ερμηνεύσουν και τις ανακοινώσεις της παράταξής μας κάνοντας βέβαια επιλεκτική απομόνωση φράσεων, κατά το δοκούν.
Η Α.Σ.Κ. – Ο.Τ.Α. παραμένει  σταθερή και αταλάντευτη στις θέσεις της, όπως άλλωστε τις διατύπωσε και κατά τις εργασίες του Συνεδρίου.
Θεωρούμε ότι ο αποκλεισμός των αντιπροσώπων των 18 Σωματείων που ξεκίνησε εφαρμόζοντας δύο μέτρα και δύο σταθμά και κατέληξε στο να αποτελέσει ακόμα και  «ξεκαθάρισμα λογαριασμών», αποκλείοντας τους επικεφαλής από δύο δυναμικές συνδικαλιστικές παρατάξεις του κλάδου.
Συμβάλει  ως προς την οργανωτική διάσπαση της Ομοσπονδίας, μειώνοντας σημαντικά την δυναμική της μπροστά στους αγώνες που θα κληθούμε να δώσουμε άμεσα και που δεν περισσεύει κανένας.
Θεωρούμε επίσης ότι η νοθεία που επιχειρήθηκε και αποκαλύφθηκε κατά τη διαδικασία των εκλογών για το Γ.Σ και για την ΑΔΕΔΥ , που  μπορεί να επηρέασε  ακόμα και το  αποτέλεσμα της ψηφοφορίας , αποτελεί μαύρη σκιά στην ιστορία  της Ομοσπονδίας .
Για τους παραπάνω λόγους κάναμε γνωστό ότι αρνούμαστε να συμμετέχουμε τόσο στο προεδρείο του Γενικού Συμβουλίου όσο και στο προεδρείο της Εκτελεστικής Επιτροπής.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και η ΔΑΚΕ, που λειτούργησε σαν σιαμαία αδελφή όλο το προηγούμενο διάστημα αρνήθηκε και αυτή να συμμετάσχει στο προεδρείο της Ε/Ε, κάνοντας πιο έντονο πλέον το πρόβλημα της έλλειψης της αντιπροσωπευτικότητας στη διοίκηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Η Α.Σ.Κ. – Ο.Τ.Α. για την αποκατάσταση της νομιμότητας και της αντιπροσωπευτικότητας του Γενικού Συμβουλίου ζητά και θα αγωνιστεί γι’ αυτό, την άμεση προκήρυξη έκτακτου Συνεδρίου με τη συμμετοχή και των Σωματείων που αποκλείστηκαν και εκλογές εκ νέου για τα όργανα της Ομοσπονδίας. 

Παράλληλα ζητάμε να προγραμματιστεί καταστατικό συνέδριο ώστε να αλλάξουμε το καταστατικό της Ομοσπονδίας  και να το εναρμονίσουμε στις ειδικές συνθήκες που έχουν διαμορφώσει οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές των μνημονίων, συμπεριλαμβάνοντας όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα με την σχέση εργασίας και προωθώντας την οργανωτική ενότητα του κλάδου με την ενσωμάτωση όλων των  ομοσπονδιών σε μία, προκειμένου  έτσι να οργανωθούν πιο αποτελεσματικοί και νικηφόροι αγώνες.

Α.Σ.Κ. – Ο.Τ.Α.                     ΜΑΪΟΣ 2012                  

δημοσίευσε ...