Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Αυτοί μας σκοτώνουν και εμείς ελπίζουμε ακόμη ότι θα μας σώσουν;

ΚΑΛΑ 40
 Του ΘΥΜΙΟΥ Κ.

"κλεμμένο" απόiskra 
- Σε έξι νοσοκομεία, διακόπτεται η τροφοδοσία με υλικά (σύριγγες, γάζες, γάντια κ.ά.) από σήμερα Τρίτη 5 Ιουνίου, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση της Γενικής συνέλευσης των προμηθευτών Ιατρικών ειδών, οι οποίοι έχουν να πληρωθούν 1,5 χρόνο. Τα νοσοκομεία είναι. 1. Γ.Ν.Α «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»,2. Γ.Ν. ΡΟΔΟΥ «Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ», 3. Γ.Ν.Α «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ», 4. Γ.Ν.Α «ΣΩΤΗΡΙΑ», 5. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, 6. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΤΤΙΚΟΝ».

-Στο νοσοκομείο Νάουσας, η Μαιευτική έκλεισε παρά τις υπουργικές υποσχέσεις περί ενίσχυσης και αφού ο μοναδικός γιατρός που υπηρετούσε ήταν αδύνατον να αντεπεξέλθει στις ανάγκες. Πλέον, απειλείται η λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής, όπου απέμειναν δυο επιμελητές, χωρίς καν διευθυντή. Τα παιδάκια από όλη την ευρύτερη περιοχή που χρειάζονται γιατρό διακομίζονται στο Νοσοκομείο Βέροιας, οι παιδίατροι του οποίου «καλύπτουν» τις εφημερίες και για λογαριασμό του Νοσοκομείου Νάουσας τις 15 μέρες το μήνα! Με νύχια και με δόντια κρατιέται και η Ορθοπεδική, καθώς λόγω της επικείμενης συνταξιοδότησης του διευθυντή θα μείνουν δυο γιατροί, οπότε θα χρειαστεί άλλος ένας για να λειτουργήσει ομαλά. Ανάλογη εικόνα παρουσιάζει και η Παθολογική, που διαθέτει μόνο δυο παθολόγους και απαιτούνται άλλοι τόσοι. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι μονάδες τεχνητού νεφρού στα νοσοκομεία Κοζάνης και Φλώρινας έχουν μόνο από ένα γιατρό η καθεμία!
-Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, πριν από λίγες μέρες τα χρήματα τελείωσαν και η διοίκηση αποφάσισε να γίνονται χειρουργικές επεμβάσεις μόνο για έκτακτα περιστατικά, εξακολουθεί να βρίσκεται οριακά.

-Οι καρκινοπαθείς αναζητούν τα φάρμακά τους και εκλιπαρούν στα κανάλια...

-Ένα ακόμα εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα έρχεται να προστεθεί στην ομαλή λειτουργία ζωτικών τμημάτων του Νοσοκομείου Χανίων: Η Αιματολογική Κλινική κινδυνεύει να μείνει χωρίς εξειδικευμένους αιματολόγους, δεδομένου ότι τέλος Ιουνίου λήγει η θητεία των δύο εξαιρετικά έμπειρων επικουρικών αιματολόγων.

-Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του πανεπιστημιακού νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, όπου εντός της βδομάδας μπήκε λουκέτο στο εξωτερικό καρδιολογικό ιατρείο υπό το φόβο της απώλειας ζωής ασθενών. «Βλέποντας ότι τελειώνουν τα ταμειακά διαθέσιμα και ότι τα 200.000 ευρώ στο ταμείο επαρκούν μόνο για τις ανάγκες του νοσοκομείου για 2-3 μέρες, αναστείλαμε τη λειτουργία του ιατρείου, μέσω του οποίου κλείνονται και τα ραντεβού για όσους πρέπει να υποβληθούν σε στεφανιογραφία ή τοποθέτηση στεντ», εξηγεί ο διοικητής Γιώργος Βέργουλας.

-Στο νοσοκομείο Λευκάδας, χαρακτηριστικά καταγγέλλεται ότι λόγω έλλειψης πετρελαίου ,οι ασθενείς και το προσωπικό δεν έχουν ζεστό νερό περίπου ένα μήνα τώρα. Από μέρα σε μέρα λοιπόν κινδυνεύει να κλείσει λειτουργικά ,με τραγικές συνέπειες για τη ζωή και την υγεία χιλιάδων ανθρώπων της Λευκάδας και της Αιτωλοακαρνανίας που εξυπηρετούνται από αυτό.
...
 
Μας σκοτώνουν. Μας εξαναγκάζουν σε βίαιο θάνατο. Εκβιάζουν και απειλούν ένα λαό, στερώντας του το βασικότερο δικαίωμα. Αυτό της πρόσβασης στις στοιχειώδεις υγειονομικές υπηρεσίες. Ενδιαφέρονται μόνο για να εισπράξουν τους τόκους τους, γεμίζοντας τα ταμεία τους και αυξάνοντας κι άλλο τα κέρδη τους. Αχόρταγοι ακόμη και μπροστά στο αίμα, αρκεί να κερδίσουν και από αυτό.  
Η Τρόικα, το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι δολοφόνοι, αυτοί και οι έλληνες συνεργάτες τους που έφεραν την χώρα στον τάφο.
Αν πιστεύετε ότι στην αγκαλιά αυτών των αδίστακτων η Ελλάδα έχει μέλλον, αν πιστεύετε ότι θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι να «επαναδιαπραγματευθούν» και αν πιστεύετε ότι αυτοί οι εγκληματίες ενδιαφέρονται για να σώσουν έναν λαό... συγγνώμη, αλλά δεν θέλω να πεθάνω ΕΤΣΙ. Αν νομίζατε ότι θα αποφεύγαμε αυτό το φρικτό παρών, ετοιμαστείτε για ένα ζοφερό αύριο.

Αυτοί μας σκοτώνουν και εμείς ελπίζουμε ακόμη ότι θα μας σώσουν;

Καλά σαράντα.
*Δημοσιεύτηκε στην ellinofreneia.net την Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

δημοσίευσε ...