Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Οι φωτιές στην πύλη της χαλυβουργία να μην σβήσουν !!!


Οι φωτιές στη πύλη της χαλυβουργίας δεν θα σβήσουν!
Όλοι από τώρα και ως το βράδυ στη πύλη του εργοστασίου. Αύριο το πρωί στις 6 πμ
  

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΥΟ ΑΠΕΡΓΟΙ ΚΑΙ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ!
ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΑΠΟΨΕ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ

Σφοδρές συγκρούσεις εξελίχθηκαν το μεσημέρι έξω από την Χαλυβουργία στον Ασπρόπυργο. Σήμερα το πρωί 40 περίπου απεργοσπάστες και διοικητικά στελέχη της εταιρείας, με την συνδρομή της αστυνομίας, επιχειρώντας να μπουν στο εργοστάσιο για να σπάσουν την απεργία και να εργαστούν, επιτέθηκαν στους απεργούς με αποτέλεσμα δύο από αυτούς και ο γραμματέας του σωματείου να τραυματισθούν και να μεταφερθούν στο Θριάσιο νοσοκομείο.

Αυτή την ώρα γίνεται κάλεσμα στον κόσμο να προσέλθει στην Πύλη του εργοστασίου και να στηρίξει την περιφρούρηση.

Η απεργία στην Χαλυβουργία Ελλάδας διανύει την 235η ημέρα, μετά την απόφαση της πλειοψηφίας των εργαζομένων για συνέχιση των κινητοποιήσεων. Οι απεργοί χαλυβουργοί με τον επίμονο και δίκαιο αγώνα τους διεκδικούν την ανάκληση των απολύσεων που έχει πραγματοποιήσει το τελευταίο διάστημα η εργοδοσία καθώς επίσης και την απόφαση για μείωση του ωραρίου από 8ωρο σε 5ωρο και παράλληλη μείωση των αποδοχών κατά 40%!

Ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα καταγγέλλει την εργοδοσία της Ελληνικής Χαλυβουργίας, η οποία με τη χρήση απεργοσπαστικού μηχανισμού επιχείρησε σήμερα να σπάσει την απεργία των εργατών, χρησιμοποιώντας βίαιες μεθόδους και στέλνοντας τρεις απεργούς στο νοσοκομείο.

Παράλληλα ο Μάνεσης προχώρησε σήμερα στην εκδικητική και παράνομη απόλυση του απεργού Χάρη Μανώλη, που είναι πρόεδρος της επιτροπής υγιεινής και ασφάλειας του εργοστασίου.
Με τις κινήσεις αυτές η εργοδοσία εντείνει την επίθεση ενάντια στους χαλυβουργούς μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών να βγάλει παράνομη την απεργία.
Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι μπορούν να σταματήσουν τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών.
Ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους να σταθούν στο πλάι των απεργών. Η περιφρούρηση της απεργίας υπόθεση όλης της εργατικής τάξης. 

Συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων  
δημόσιου και ιδιωτικού τομέα

δημοσίευσε ...